Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadání čísla karty do Google Play

Od: modrysafran* odpovědí: 4 změna:

Prosím o sdělení jak napsat do Google Play číslo platební karty, pokud se tam má psát i expirace a čtyřmístný kód (OPQR). Jak je to zabezpečené proti zneužití?

zadávám tedy: ABCD EFGH IJKL OPQR a jak pak zadat expiraci? mám MasterCard. prosím o vysvětlení!

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pro posílání takových údajů oficiální instituce přepínájí na tzv. Zabezpečené spojení přes které by mělo být zasílaní údajů bezpečné. Stejně je ale lepší dojít do M.banky nebo jiné slušné banky která nevybírá poplatky za vedení a transakce. Založit si konto zdarma. Na to si poslat potřebnou částku a platit přes internet jen kartou vydanou k tomuto účtu. Když pak dojde na zloděje tak člověk přijde maximálně o pár stovek a ne o všechny úspory. Sám to tak mám zařízený už léta. Nakupuju na e.shopech v Číně a ještě jsem nepřišel ani o korunu.
modrysafran*
hodnocení

Děkuji, vyřeším to tak. Ošívali se mi ve spořitelně druhou kartu vystavit i přes dostatečnou hotovost.

jirbar*

Druhá karta nicneřeší. Řeší to malý zůstatek na účtu ke kterému je karta vázána, nebo aspoň nastavení karty na nejnižší možnou denní či týdenní platbu přes internet. Tento limit nemá nic společného s limitem pro výběr z bankomatu či platbou u obchodníka

stirecek*
hodnocení

0x
Já mam internetový limit nula, pred nákupem ho jednoduše v internetovým bankovnictví zvednu, provedu platbu a poté opět dám limit na nulu. I když kartu ztratím, nikdo se k penězům nedostane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]