Nejste přihlášen/a.
Rozhodujeme se o koupi domácí pekárny, ale vůbec nevíme jakou... jediné co je asi podmínkou aby měla odložený start a uměla umíchat kynuté těsto.. Všichni co jsem slyšel tak si chválí etu... nevím noo... Jakou by jste mi doporučili?
Přidávám se k názoru Jagy. Než jsem si ji pořídila, všude jsem četla, že je hlučná. Nedovedla jsem si to představit a fakt si myslela, že to dělá nějaký rámus. Pravda je úplně jiná. Když míchá, tak je to slyšet, ale to je slyšet každý robot. I obyčejný ponorný mixér. A pak, nemíchá se přece hodinu, ale chvíli na začátku a pak ve třech intervalech, a to trvá minutu. Prostě bych hlučnost vůbec neřešila. Já teda přes noc nepeču, ale aby mne to rušilo, musela bych ji mít na nočním stolku, u hlavy...:D
Ještě bych tady chtěla poradit jeden "fíglík". Protože jsem také četla, že se někomu háky zadrhávají, nebo se dokonce přestanou točit, tak jsem nad tím uvažovala a vymyslela, že když před každým pečením kápnu trochu oleje dovnitř háků a pak je nasadím, vklouznou na hřídelky jako... no, jako po oleji . Ještě nikdy se mi nestalo, že bych měla s háky problém.
Jéééžš, pardóóón, on to je Jery. Nevím kde jsem vzala Jagu. Ani podobní si nejste. :D
My jsme si podobní jen názory, fyzicky asi vůbec... Spletla jste si krásnou ženskou s ošklivým chlapem...
S tou hlučností je to pravda, pekárna si občas zamíchá těsto, pak je pauza, pak míchá asi pět minut a ještě několikrát. Ale rámus to nedělá, na intenzitu zvuku bych to přirovnal k otáčejícímu se bubnu pračky. My právě na noc pečeme, jendak je to paráda, když ráno voní všude čerstvě upečený chleba a pak, využíváme noční proud.
Tak jak to tak vidím tak se asi vrhnu po nějaké etě a bude to programy se mě zdají stejné takže to bude podle mě v celku jedno... Asi pudu do ety duplica vital... tak všem moc děkuji za názory i rady
Mám pekárnu Harmony +, od Ety. jsem s ní navýsost spokojená. Musíte se s ní naučit zacházet, to je všechno. Uhněte mi dokonale kynuté těsto na buchty, koláče a i houskové knedlíky. Po vykynutí stačí vyndat a zpracovat obvyklým způsobem, jako kdybyste je hnětla v ruce, či jiným přístrojem. Zde odpadá práce, pekárna všechno udělá za Vás. Chleba si peču z vlastních směsí. nikdy nekupuji ty hotové, jsou obyčejné a stále jedno to samé. Za další, opravdově chutný chleba, je nejlepší až druhý den. nikdy jsem proto nepoužívala odložený start. když nabídnu vlastní chléb návštěvě, musím jim přibalit kousek domů. Už dvě kamarádky si koupily pekárnu, tak jiim můj chléb chutnal. Zkoušely podle uvedených receptů z přiloženého návodu, ale pak jsem jim musela dát svůj recept. Tím se neřiďte. Musíte experimentovat. Já na pekárnu nedám dopustit, dnes už bych se bez ní neobešla.
V každém případě kupte s dvěma hnětacímy háky. Škoda, že Vám nemohu poslat kousek chleba. Věřte mi, že takový v obchodě nekoupíte...
Přeji dobrou chuť a kupte si ji. Litovat nebudete. Já opravdu mohu doporučit tu mou. S pozdravem Suzy.
Suzy moc děkuji za odpověd... a mohl bych vás požádat o nějaký recept? pokuď to není výrobní tajemství?
Žádné tajemství to není, jinak bych o tom nepsala. Ale napřed bych chtěla něco dodat k té pekárně. Já totiž také hledala a váhala, jako Vy. Četla jsem všelijaké recenze a stížnosti a chvály, na všechny možné typy. Nakonec jsem přišla na to, že lidé měli výhrady k pekárně od Ety, která byla vyráběna před asi osmi lety. Jmenovala se opravdu Harmony. Ale ne Harmony +. a byla totiž vyvinuta později, po všech těch stížnostech od uživatelů. Já ji mám rok, ani snad ne, ale peču v ní chleba jednou týdně, a využívám ji na kynutá těsta a hlavně domácí houskové knedlíky pro syna a blízké okolí . Ale to už musím omezovat, z finančních důvodů...Jsem sice dost velký blbec, ale už toho bubu muset nechat.
Takže přikládám svůj recept na vynikající zdravý chleba.
550 gr pšeničné mouky hladké chlebové. Velice důležitá je značka. Penam. Koupíte ji ve větších supermarketech, za patnáct korun kilo. Doplním tmavou moukou chlebovou žitnou, té samé značky, nebo jiné, to už je fuk, na celkovou váhu 700 gr. To je na velký bochník. Mouku promíchám. Do pekárny odměřím napřed 550ml vody, přidám tři lžíce olivového oleje, lžičku octa, lžičku soli. Pak nasypu mouku. Navrch rozdrobím obyčejné kvasnice, necelou půlku kostky. Na kvasnice nasypu lžičku cukru a zapnu program Klasik, s kůrkou tmavá. A čekám. Pak zapíská signál, kdy se přidávají semínka. A tak přidám lžíci sezamových semínek, lžíci slunečnicových semínek, vrchovatou lžičku kmínu, lžíci lněných semínek, dvě lžíce ovesných vloček, někdy přisypu od oka mák a nechám hnětat. Pekárnu můžete mít otevřenou a sledovat těsto. Někdy přidám krapet vody, někdy naopak zapráším moukou. Ale to poznáte časem sám. Napoprvé se řiďte receptem. Pekára se už neotvírá ve fázi třetího kynutí. Ale to budete mít podrobně vysvětleno v návodu. Já háky vyndávám před posledním kynutím. Namočím si ruku do vody a háky vyjmu. Těsto nahrnu ke středu nádoby a uzavřu.
Jedna z mých kamarádek, jak jsem už psala, není zrovna trpělivá a pustil se pečení její manžel. Ona nadávala, že to neumí, a že to dělá špatně, protože ten chleba není takový, jaký jedli u mne. On se ale řídil návody, uvedené v přiložené příručce. Tak jsem mu dala svůj recept a všechno je úplně jinak. Už umí i experimentovat a jeho chleba je výborný.
Přeji hodně úspěchů a kdyby něco, tak na vnitřní poštu, ať tady neotravujeme. Suzy.
doplněno 14.10.12 23:47:Já se spletla,ta Harmony plus, byla vyvinuta později. Prostě je to Harmony +. Je to i na marmeládu. Nemůžete to poplést, ale já to všechno nakonec tak zamotám, že se v tom nevyznáte. Čím víc vysvětluji, tím víc je to nesrozumitelnější...:D protože se zamotávám v podrobnostech a normální člověk začíná ztrácet směr...
To toho po pekárně moc nechcete umíchat těsto a odložený start mají všechny pekárny. Záleží na velikosti, pro kolik osob chcete péci. Upozorňuji, že odložený start je pouze pro pečení chleba, ne pro kynutá těsta bez pečení. Třeba když budete dělat koláčky atd. To pekárny neumí. S jednometličkovými menšími pekárnami nemám zkušenosti.
Já mám již čtvrtou značku pekárny a nyní je to Moulinex XXL. Předešlé pekárny mi 2 roky nevydržely, vždy jsem je v záruce vrátila a pořídila jinou značku. Já ovšem peču denně a na takový výkon nejsou stavěné. Poslední pekárnu mám již 3 roky a jsem max. spokojená.
doplněno 13.10.12 22:08:Moulinex OW 502030 Home Bread XXL - dobrá, největší pekárna.
p.s. Při hnětení těsta vás probudí, je nutné ji mít v jiné místnosti než budete spát, což asi není problém.
Já vlastně ani nevím co po ní můžu chtít jen aby když tam dám směs na chleba třeba v 8 večer tak aby v 7 ráno byl upečený chléb... No u toho kynutí je mě to jasné... Bude to pro 4 lidi takže asi větší pekárna no..
Výborná stránka je domacipekarny.dama.cz/...
Najdete tam jak recepty, tak také postupy a návody. Také obsáhlou databázi pekáren se zkušenostmi jejich majitelů.
Jako u podobných výrobků, co člověk, to jiný názor. Nám třeba už druhý rok doma peče Moulinex a jsme s ním taky spokojení.
Fiiku, ten nástavec... použila jsem ho asi 2x. Je mnohem lepší si nechat jen těsto vymíchat a bagety upéct normálně v troubě. Je s ním dost nešikovná manipulace.
Hlučnější je, ale asi jen prvních cca 20 minut, než se těsto vymíchá. Pak kyne a peče. Já mám pekárnu dole v přízemí, spíme nad ní a neslyšíme nic.
Asi natom něco bude no... a do trouby se jich vleze víc než na ten plíšek... tak to asi pudu do té ety když to tak vidím ale děkuji za cené rady
Ony jsou ty pekárny všechny na jedno brdo Když budete mít smůlu, narazíte prostě na špatný kus a reklamujete. Jinak OK.
To, že je hlučnější, neznamená, že rámusí jako tryskový motor...
Nějaký zvuk samozřejmě vydává při míchání těsta, ale za jedněmi zavřenými dveřmi ji už neslyšíte, my přes noc pečeme docela běžně a bez nějakého rušení nás i sousedů...
Ten nástavec asi moc často neužijete, v každém případě souihlasím s názorem, že je lepší takové pečivo raději péci jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.