Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize často kostičkuje obraz

Od: holajz* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

před měsícem jsem zakoupil televizor LG 37lv375s.

Problém je, že mi kostičkuje často obraz (připojení na anténu se zesilovačem/klasické síto). Pokud,

ale k televizi připojím setobox(Strong) tak je obraz bez problémů. Je možné že má televize vadný tuner?

Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od dob existence digitálního vysílání, přestali výrobci u tunerů bohužel udávat údaj o citlivosti. Chce to pohrát si s anténou a nasměrovat nebo přemístit tak aby kvalita signálu byla minimálně 50%. Mnohdy pomůže i zcela nepochopitelné posunutí o pár centimetrů a otočení do zcela nelogického směru. Obecně většinou platí, že TV mají tuner nejméně citlivý , o neco lépe jsou na tom settopboxy a úplně nejlepší citlivost mají "mobilní tunery" k notebookům neboť se počítá s ne moc velkou anténkou.

jabraka*
hodnocení

2x

Vkládat do cesty digitálního signálu jakékoliv další zařízení - zesilovač,STB nebo jiný přístroj ,signál zelabuje a deformuje.Nejlépe je použít z antény připojení přímo (jen u antény symetrizátor.)

JABRAKA

takjan*

V 90% případů, které jsem řešil je vždy citlivost TV horší než settopboxu..

holajz*
hodnocení

vyresim problém výměnou antány(směrovou)?

Těžko radit čím se to vyřeší, úzce směrová anténa může být někdy v případě DVB-T na škodu, myslím že by stačilo stávající anténu přeštelovat a jak jsem psal ne jen natočením, ale umístěním, díky ukazateli síly a kvality signálu na každém DVB-T příjímači je to hračka ;)

fino97*
hodnocení

0x

Ze by byl vadny,to si myslim ze ne,pouze je moc/malo citlivy...nam taky signal na nekterych set-top-boxech kostickoval a na jinych ne...

jarda*
hodnocení

0x

Již rok používám LV375S (42-uhlopříčka) a funguje naprosto bezchybně (DVB-T, DVB-S, IPTV, Internet, Skype, DLNA, MediaHome, LG_App, ovládaní TV přes Android atd.). Problémem je, že TV má víc nastavení, než se popisuje v elektronickém návodu. Občas mám dojem, že TV je omnoho chytřejší jak já (např. doposud jsem se nenaučil ovládat satelitní talíř motorem)...

Takže (asi naivně) se ptám: při nastavení TV programů, jste ladil přes nastavení ANTENA nebo KABEL?

Jak máte vyřešeno napájení zesilovače u síta? Dálkově po anténním kabelu? Pokud si pamatuji, u Sencora lze zapnout/vypnout toto dálkové napájení pro anténní zesilovač a v TV jsem toto v jeho nastavení nikde nenašel. Nemlátí se dálkové napájení z TV a dálkové napájení zesilovače mezi sebou?

Když jsem Vám neportadil, tak zkuste se rovněž zeptat u technické podpory LG; tel. 810-555-810. Vždy mi dobře poradili.

holajz*

ladil jsem pres antenu. napajeni jsem jiz zkousel odpojit(vcetne demontaze zesilovace na antene). dalsi info, mam cca 2m od televize wifi.

zajixxx*

wifi nevadí, tv signál pracuje na jiném, nižším kmitočtu, neovlivňují se ...

zabu
hodnocení

0x

Já bych doplnil Jardu. Zatímco na Settopboxu máte možná napájení zesilovače zapnuté, na TV ho buď vůbec nemáte, nebo je v menu vypnuté. Takže zkontrolovat.

hodnocení

0x

To že Wi-Fi pracuje na zcela jiném kmitočtu neznamená, že v takové blízkostí od TV antény neovlivní kvalitu příjmu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]