Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Micro SD vs SD karta

Od: frosti* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem si v elektru zakoupil SD paměťouvou kartu do telefonu. Chtěl jsem micro SD 16 GB, tu jsem si donesl až k pokladně, přičemž pan prodavač u pokladny řekl, že nemusím mít micro SD a že mi dá klasickou SD kartu, která je lepší. Řekl jsem mu, že mám v mobilu slot na micro, ale podle něho je to prý jedno. Myslím si, že je to naprostá blbost. (spíše mi to přišlo, že je to poslední kousek v obchodě, který chce koupit on sám :D )

Jak to tedy je? Můžu dát do mobilu SD kartu, když je tam dělaný slot pro Micro SD? Zkoušet se mi to nechce, protože by mi to potom v obchodě nevyměnili, když by byl porušený obal. Telefon je Huawei G300

Předem děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Samozřejmě, že můžeš dát SD kartu do microSD slotu - ale jen jednou a leda kladivem...

*smich**uf**zed*

Tomu prodavači jsi měl říct, ať ti to ukáže...

doplněno 10.10.12 20:24:

To Diesel: Promiň, ale nemoh´ jsem se na to tvoje foto koukat... :-D Moje taky není dokonalé, ale je aspoň rozeznatelné, co je co... ;)

Vlevo je redukce microSD/SD, vpravo redukce microSD/miniSD, uprostřed je microSD karta...

Micro SD vs SD karta

To Mowla OK já vím že se to nepovedlo,focení je jedna z mála věcí co mi nejde!Díkec!

zajixxx*
hodnocení

1x

Nenabízel vám microSD kartu, která bysla s redukcí na SD kartu? ... na první pohled to vipadá jako velká SD karta, ale přitom je vní zasunuta ta málá microSD. ( microSD + redukce na SD) .. Jestly ne tak prodavač si asi ulítává na drogách...

buss
hodnocení

1x

No toto, mikro SD a SD (byť klasická) je snad rozdíííl, né? To jako metr a mikrometr je totéž?

fino97*
hodnocení

0x

To je sakra rozdil!jiste to musi byt micro sd(hc).reknete prodavaci,at zkusi nacpat disketu do usb slotu...

stirecek*
hodnocení

0x
Mám stejný tel a musíš mít micro sd, nakonec to máš i bez návodu. Toho prodavače bych chtěl fakt vidět. Za kolik mají tu 16ti gigovku micro? Jak za ni dal 235kč.

hodnocení

0x

To je snad zřejmé na první pohled že SD karta do mikroSD slotu nepůjde *haha*, obráceně to samozřejmě jde, k mikroSD kartám se dodávají adaptéry, které umožnují tuto malou kartu vložit do velkého slotu SD karty.

hodnocení

0x

Nemůžete nebo např. může si obout člověk co má velikost nohy (staré číslování) 30 obout boty velikost 24?řádně obou asi ne tu kartu pkd je slot micro tak SD tam nedáš! Tiz obrázek ta velká je adaptér na microSD do slotu na SD

Micro SD vs SD karta #2

Zkusím ještě jeden ale prostě fcení není moje silná stránka.

Micro SD vs SD karta #3

hhh*
hodnocení

0x

Frosti, to nebyl prodavac, ale "podavac", nedej se, kartu SD nelze zkomprimovat na mikroSD...

praivo*
hodnocení

0x

Už někdo z vás viděl telefon, který používá SD kartu? Vím maximálně o Nokii 6230i, která používala trochu menší karty typu MMC (MultiMedia Card). Dnes snad všechny telefony používají microSD/microSDHC/microSDXC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]