Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem si v elektru zakoupil SD paměťouvou kartu do telefonu. Chtěl jsem micro SD 16 GB, tu jsem si donesl až k pokladně, přičemž pan prodavač u pokladny řekl, že nemusím mít micro SD a že mi dá klasickou SD kartu, která je lepší. Řekl jsem mu, že mám v mobilu slot na micro, ale podle něho je to prý jedno. Myslím si, že je to naprostá blbost. (spíše mi to přišlo, že je to poslední kousek v obchodě, který chce koupit on sám :D )
Jak to tedy je? Můžu dát do mobilu SD kartu, když je tam dělaný slot pro Micro SD? Zkoušet se mi to nechce, protože by mi to potom v obchodě nevyměnili, když by byl porušený obal. Telefon je Huawei G300
Předem děkuji
Samozřejmě, že můžeš dát SD kartu do microSD slotu - ale jen jednou a leda kladivem...
Tomu prodavači jsi měl říct, ať ti to ukáže...
doplněno 10.10.12 20:24: To Diesel: Promiň, ale nemoh´ jsem se na to tvoje foto koukat... Moje taky není dokonalé, ale je aspoň rozeznatelné, co je co...
Vlevo je redukce microSD/SD, vpravo redukce microSD/miniSD, uprostřed je microSD karta...
To je snad zřejmé na první pohled že SD karta do mikroSD slotu nepůjde , obráceně to samozřejmě jde, k mikroSD kartám se dodávají adaptéry, které umožnují tuto malou kartu vložit do velkého slotu SD karty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.