Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodlivost ultrazvukových zvlhčovačů?

Od: elektrik* odpovědí: 3 změna:

Prima den.

V kanceláři máme hrozné sucho, vlhkost okolo 30% a chtěli bychom si tam koupit nějaké zvlhčovače, ale firma nám na to nedá, tedy z vlastních kapes a tudíž omezenější rozpočet. Klasické levné zvlhčovcače jsou už od 1000 kč. Nicméně pracují na principu ultrazvuku a co jsem se doslechl, je tato metoda škodlivá (prý poškozuje molekuly vody, nebo vzduchu, už nevím)...

Pak jsou k mání drahé, které mají jiný "nedesktruktivní" princip... ale cena je nad 5000 kč

Co si myslíte o škodlivosti ultrazvukových zvlhčovačů vy? Je to jen blud, enbo pravda?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x
to stejne se tvrdilo o mikrovlnach a taky to nebyla pravda..ultrayvlhcovac mam uz asi 8 let a nepozoruji zadne negativni ucinky,teda pokud nedate prst primo nad membranu,coz boli jako prase :)..ta teorie je postavena na hlavu,ultrazvuk pouze "rozbije" vodu na mensi "kousky"..ale pozor na tvrdou vodu,ta tomu skodi...

hodnocení

0x

Zdravím, mám zkušenost se starým zvlhčovačem, který byl bez ultrazvuku a opravdu zvlhčoval vzduch v bytě. Vloni jsem pořídila ultrazvukový, zvlhčoval minimálně - měřeno vlhkoměrem. Obrazovky televizoru a PC byly stále pokryty silnou vrstvou prachu, přestože se prach utíral jako předtím. Právě rozbitím molekul vody na sebe menší částice více váží prach. Z tohoto důvodu ho nepoužíváme.

To je kravina *haha*. Prach je z minerálů vody, musíte používat demiralizovanou / destilovanou vodu. Ultrazvuk molekuly nerozbíjí - to je prostě pověra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]