Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruční list elektronika

Od: palacky* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, Koupil jsem si fotoaparát, přes eshop jsem si ho nechal poslat na prodejnu, paní mi řekla, že když ho nechci předvést, takže mám 14 denní lhůtu na vrácení zboží. Ale když upline 14 dnů, tak už bych homěl mít nějak v záruce,ale mám jen lístek z prodejnyo koupi, mám si nějak nechat potvrdit záruční list, který jsem našel v krabici? Nebo pro reklamaci postačí jen ten paragon?...:)
Děkujimockrát..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Ten záručák by už potvrzenej být měl, jestli není, nechat ho potvrdit. Záruka by měla být 2 roky, bývá to tak.. Jinak čas plyne ;)

buss
hodnocení

0x

Paragon je také doklad. Jinak je třeba si o to říct, vyžááádat..

doplněno 07.10.12 20:14:

for axlik: Pojmy jako "by měl být, by měla být" jsou k ničemu, je na to zááákon!

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jak rika buss, paragon, faktura nebo i jiny doklad je platny jako zarucni list. Oficialni zarucni list neni treba mit vyplneny. Ale jestli tam mas cestu, proc ne.

hodnocení

0x

Pro reklamaci u prodejce vám paragon nebo faktura stačí. Ovšem pokud byste chtěl foťák dát sám do servisu (třeba proto, že prodejce už neexistuje), mohl by servis vyžadovat záruční list. Takže až uplyne těch 14 dní (a vy nebudete chtít foťák vátit), nechte si záručák potvrdit od e-shopu.

majsterjoe*

Potvrzeny paragon by znackovemu servisu dle nasich zakonu stacil.

palacky*
hodnocení

OK lidi, dík, až upline 14 dní nachám si ho potvrdit...;) sakra, co když fotolab do 14 dnů zkrachuje?...:D...

majsterjoe*

I v reklamacnim radu fotolabu se pise, ze v pripade reklamace v autorizovanem servise, neni treba mit potvrzeny zarucni list, ale staci i pouhy doklad o koupi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]