Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ještě včera jsme na našem set top boxu normálně příjmali programy a dnes, když jsem chtěl přeladit, tak jsem nenašel žádný, prostě jako kdyby byl vadný buď set top box nebo anténa, máme tedy pokojovou, je bez známek poškození, pokud navolím na menu STB sílu signálu, pohybem antíny se zvětšuje nebo zmenšuje, takže by můj laický pohled říkal, je ok! STB se též jeví bez kazu, meníčko běží, vše šlape jako doposud.. Tak kde je problém? Jestli jsem třeba něco neaktivoval. nevím nevím! STB je ECG DVB-T 250, vše je zapojené jak má být. Po skončení automatického ladění to nenajde žádný program televizní ani rádiový.
Budu rád za vaše rady, děkuji moc. Bizon
Zkusit do settopboxu místo antény strčit kus drátu a sledovat co to udělá ze sílou a kvalitou signálu.
Je a ani toto nepomohlo, měl jsem náhodou kamaráda na drátě a také mi říkal dej tov.nast. a nic, zatím stále nic!
Tak tady jste uhodil na hlavičku, myslím, že je to správný směr kudy se vydat..! Síla signálu je 70 procent, ale kvalita 0, což je už to samotné zvláštní! Takže kde je chyba pane Jardine?
Já bych to videl na závadě na konektorech, rozeberte je, překontrolujte, jestli má konektor kontakt i se stíněním. Někdy stačí tenký drátek vinutí který se připlete k žíle a vzniká zkrat. Chce to pečlivě prohlédnout oba konektory...jak na straně STB tak i u anténa, popřípadě prohlédnout kontakty v anténě..
Pokud ta pokojová anténa je aktivní (má zabudovaný zesilovač), je třeba v přijímači zapnout napětí 5V. Pokud jste dal tovární nastavení, bude toto napětí patrně vypnuto.
Mně se stalo asi dvakrát, že vypadly všechny programy a žádný nešlo nastavit. V obou případech ale šlo o výpadek vysílače. Poprvé byl problém odstraněn přes noc v druhém případě po několika hodinách. Pak jsem programy nastavila pomocí "první instalace".
doplněno 08.10.12 00:01:Mám dojem, že chytám jenom jeden.
Tak předběžně jsem se na konektory podíval, v podstatě jde jen o scart a vše se zdá být ok a přesto se kvalita signálu drží na bodu mrazu.. Zítra koupím nový scart, třeba je chyba vně. Napadá vás ještě jiná možnost, třeba softwearová?
Software určitě ne...scartem také ne. Tady je problém v tom, že z antény nejde signál do STB. Scart, který posílá zpracovaný signál do TV na to nemá vliv...zaměřte se na anténu...
Dobře, čili jediný kabel mezi STB a anténou je koax. z antény jdoucí do STB, pokud ho vyndám jde signál k nule, zastrčím ho a signál jde na 75 procent, ale kvalita stále na nule. Pokud kabel takto reaguje na sílu signálu, je tedy v pořádku myslím. Pak tady je nějaké napětí antény.. Ale pokud nastavím tovární nastavení pak by to mělo vše snad fungovat a stejně to stále nejde ..
mě napadá, zda-li není něco v anténě odejitého.. Třeba nějaký kondík nebo tak něco, jen nerozumím tomu, že signál mám.. Tedy síla signálu je věc jedna, ale kvalita druhá, o čem vlastně hovoří tyto dvě položky? Děkuji děkuji..
Jak psal Jardino, může být "zkrat" na anténě. Zkontrolujte konektory antény, pokud to jde, rozmontovat a podívat se jestli je 100%-ně oddělené stínění od středového signálního drátu. Nesmí se ho dotýkat ani jeden drátek od stínění.
doplněno 07.10.12 23:11:U zalitého konektoru bych tuhle závadu nepředpokládal. Takže si myslím, že ani to rozmontování STB není třeba.
Taková kontrola není možná, kabel z antény je pevně zadělán výrobcem a druhý volný konec je zalitý, takže jedině zítra STB rozmontovat, původní kabel nahradit novým, ale stále myslím, že je ok, protože STB po vyndání koax. jde se signálem dolů, čili kabelem šťáva jede..!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.