Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulátor napětí 12-24 V

Od: honzaferda® odpovědí: 16 změna:

Neměl by někdo z rádců schéma nebo návod na výrobu polovodičového regulátoru napětí 12 - 24 V, min 10 A. Nezáleží zda střídavý nebo stejnosměrný, zdroj dává obě napětí o hodnotě 27 V.

doplněno 20.02.13 22:23:

Ne! Potřebuji regulátor napětí od 12 do 24 V min 10A. Mám dostečně dimenzovaný zdroj AC/DC cca 27 V 15 A.

doplněno 20.02.13 22:45:

Doplňuji obrázkem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Našel jsem ti jeden pěkný regulátor s triakem.Návod je kompletní i sa tišťákem.

JABRAKA hw.cz/...

hodnocení

No to je paráda. Jak jsem zjistil na stránkách GM ani náklady by nemusely být vysoké. Má to ovšem jednu vadu. Není to galvanicky oddělené. Já jsem to v otázce nezdůraznil protože jsem vycházel z faktu, že budu regulovat již transformované nízké napětí.

hodnocení

0x

jestli tě chápu potřebuješ měnič napětí dc dc nebo jen transformátor?

pro případ měniče je dobý měnič s io uc3843 s mosfetem

doplněno 20.02.13 22:31:

tak to chceš něco jako regulovatelný zdroj?

hodnocení

Ano, zdroj mám, potřebuji regulátor.

hodnocení

ještě jednou

Regulátor napětí 12-24 V

zabu
hodnocení

0x

Tady je to hotové. 0-30V/30A. Pokud jste si jistý, že to vyrobíte levněji, tak to zkuste vyrobit, ale myslím, že Vás stavba vyjde dráž.

gme.cz/...

Ten zdroj je dobrej. Máme ho v práci. Má možnost dálkového ovládání. Je možné připojit 4drátovou regulaci.

zabu, nezlob se, ale vyrobit levněji to samozřejmě jde a to podstatně. Tazatel určitě nepotřebuje laboratorní zdroj, který je už jen kvůli slovu "laboratorní" ve svém názvu hodně předražený ;)

doplněno 21.02.13 04:42:

Existuje mnoho integrovaných obvodů co umí regulovat pulzně a mosfet na 10A taky není problém, náklady max. do pár stokorun a to jsem ještě přehnal, protože součástek je na to potřeba opravdu minimálně.

hodnocení

A měl by jste nějaký tip. Díky.

Dá se zbastlit regulace výkonu proměnnou střídou - není potřeba regulace napětí. S použitím IO 555, potenciometru, optotriak + triak nebo výkonný usměrňovač + Fet. Náklady by byly nízké. Pokud najdete schopného bastlíře ...

To je pwm regulátor pro upřesnění :D

hodnocení

Díky. Vyřešeno stavebnicí TIPA PT016 PWM vý/.... To se jeví jako ideální řešení!

hodnocení

Já si to rád zbastlím sám, potřebuji však schéma.

třeba zde je integrovaný obvod, který sám zvládne 10A:

hw.cz/...

stavebnice.postreh.com/...

Tady to máš dokumentaci komplet dps atd ... je to to samý od tipy

neštěstí to nedrží jako tajemství a pochlubí se s tím já jsem už od nich stavěl triakovej regulátor a obrovská spokojenost ... :D

hodnocení

Ještě jednou děkuji. Bodovat už nemůžu. Měj se fajn. Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]