Nejste přihlášen/a.
Neměl by někdo z rádců schéma nebo návod na výrobu polovodičového regulátoru napětí 12 - 24 V, min 10 A. Nezáleží zda střídavý nebo stejnosměrný, zdroj dává obě napětí o hodnotě 27 V.
doplněno 20.02.13 22:23:Ne! Potřebuji regulátor napětí od 12 do 24 V min 10A. Mám dostečně dimenzovaný zdroj AC/DC cca 27 V 15 A.
doplněno 20.02.13 22:45:Doplňuji obrázkem.
Našel jsem ti jeden pěkný regulátor s triakem.Návod je kompletní i sa tišťákem.
JABRAKA hw.cz/...
Tady je to hotové. 0-30V/30A. Pokud jste si jistý, že to vyrobíte levněji, tak to zkuste vyrobit, ale myslím, že Vás stavba vyjde dráž.
Ten zdroj je dobrej. Máme ho v práci. Má možnost dálkového ovládání. Je možné připojit 4drátovou regulaci.
zabu, nezlob se, ale vyrobit levněji to samozřejmě jde a to podstatně. Tazatel určitě nepotřebuje laboratorní zdroj, který je už jen kvůli slovu "laboratorní" ve svém názvu hodně předražený
Existuje mnoho integrovaných obvodů co umí regulovat pulzně a mosfet na 10A taky není problém, náklady max. do pár stokorun a to jsem ještě přehnal, protože součástek je na to potřeba opravdu minimálně.
Dá se zbastlit regulace výkonu proměnnou střídou - není potřeba regulace napětí. S použitím IO 555, potenciometru, optotriak + triak nebo výkonný usměrňovač + Fet. Náklady by byly nízké. Pokud najdete schopného bastlíře ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.