Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pořídila jsem si kuchyňský odasavač par GORENJE, ale když vařím a mám ho puštěný na nejvyšší stupeň, tak se mi stejně pára sráží naspodu odsavače a kape mi po kapkách zase dole.Po chvilce se pára srazí i na obložení za kuchyňskou linkou, a z tama to stéká dole. Teče to ale hodně v rozsahu asi 1 metru. Ale zase musím říct, že z druhé strany (z venku) na konci odsavače to fouká docela dost-ale nejde z tama žádná pára. Může mi někdo říct čím to je a co se s tím dá popřípadě dělat? Jsem z toho už zoufalá. Děkuji
Takže - odsavač bez odtahu - bez dobrého větrání kuchyně jako takové je skoro k ničemu...
V kuchyni se vlhkost (pokud je dost vysoká) na chladnějších površích prostě sráží... Odsavač sice část vlhkosti může absorbovat (do uhlíkových filtrů), v konečném důsledku jde ale jen o malé procento, zbytek vlhkého vzduchu maximálně ´honí´ kolem dokola...
Z ´výfuku´ odsavače jdou i páry, ale protože je vzduch přecejen o něco sušší, nejsou vidět (o vlhkosti se lez přesvědčit umístěním vlhkoměru do vzduchu na výstupu odstavače)...
Pomůže jedině při vaření větrat ven...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.