Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemůžu se rozhodnout, mám dva foťáky a oba nevyužiji - chci jeden prodat, ale nevím kterého se mám zbavit. Oba jsou v pěkném stavu, se stejným "nájezdem", jedná se o "amatérskou" zrcadlovku Canon 1000D a "profesionální" kompakt Canon G9. Foťáky jsou využívány především na rodinné focení (70%), něco málo makro, něco málo krajinky atd. Kompakt má pro mě výhodu, že mě neobtěžuje ho brát sebou, prostě "šup" do kapsy a jde se. Zrcadlovka je už menší taška... Zrcadlovka má o něco lepší světelnost a je rychlejší (pohotovější), kompakt má video (občas se hodí), zrcadlovka ne. Zrcadlovka se mi lepe drží, má lepší hledáček, kompakt větší zoom... atd., atd. A teď, který je pro mě lepší?
Prosím o Vás názor.
Děkuji.
P.S. K zrcadlovce mám jen kytový (zákl.) objektiv.
Pokud jde převážně jen o rodinné fotografování, nechte si G9. Zrcadlovka na rodinné fotky je jak kanón na vrabce.
Měl jsem podobné dilema a skončil jsem u kompaktu, je vhodnější na velkou většinu snímků a rozhodla váha a skladnost.
Pokud neděláte fotoobrazy a nezvětšujete na metrové rozměry, kompakt, hlavně ten"lepší" je ideální.
V podstatě to tak vydím, G9 má krásnou kresbu a daří se mi s tím chytit i sportovní okamžiky, na makro mi příjde vhodnější (zrcadlovka na to nemá objektiv) a i když mám občas nějakou výstavku, tak max velikost fotky je A4... jenom mi je té zrcadlovky trošku líto, přece jenom zrcadlovka je zrcadlovka, ale kompakt bude asi praktičtější... (v mém případě).
Tak když jsem to tak rozebral, tak je to tak 50:50 rodinné ku makro a "umělecké", ale i přes to si myslím, že rozdíl v kvalitě fotek je "zanetbatelný", tj. G9 bude asi vhodný pro mé účely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.