Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesionální kompakt vs. zrcadlovka

Od: caanon odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
nemůžu se rozhodnout, mám dva foťáky a oba nevyužiji - chci jeden prodat, ale nevím kterého se mám zbavit. Oba jsou v pěkném stavu, se stejným "nájezdem", jedná se o "amatérskou" zrcadlovku Canon 1000D a "profesionální" kompakt Canon G9. Foťáky jsou využívány především na rodinné focení (70%), něco málo makro, něco málo krajinky atd. Kompakt má pro mě výhodu, že mě neobtěžuje ho brát sebou, prostě "šup" do kapsy a jde se. Zrcadlovka je už menší taška... Zrcadlovka má o něco lepší světelnost a je rychlejší (pohotovější), kompakt má video (občas se hodí), zrcadlovka ne. Zrcadlovka se mi lepe drží, má lepší hledáček, kompakt větší zoom... atd., atd. A teď, který je pro mě lepší?
Prosím o Vás názor.
Děkuji.
P.S. K zrcadlovce mám jen kytový (zákl.) objektiv.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jde převážně jen o rodinné fotografování, nechte si G9. Zrcadlovka na rodinné fotky je jak kanón na vrabce.

Měl jsem podobné dilema a skončil jsem u kompaktu, je vhodnější na velkou většinu snímků a rozhodla váha a skladnost.

Pokud neděláte fotoobrazy a nezvětšujete na metrové rozměry, kompakt, hlavně ten"lepší" je ideální.

caanon
hodnocení

V podstatě to tak vydím, G9 má krásnou kresbu a daří se mi s tím chytit i sportovní okamžiky, na makro mi příjde vhodnější (zrcadlovka na to nemá objektiv) a i když mám občas nějakou výstavku, tak max velikost fotky je A4... jenom mi je té zrcadlovky trošku líto, přece jenom zrcadlovka je zrcadlovka, ale kompakt bude asi praktičtější... (v mém případě).

hodnocení

2x
Souhlasim s jerrym..
Pokud se takto ptate, pak pro Vas zrcadlovka nema smysl.
canoon

Tak když jsem to tak rozebral, tak je to tak 50:50 rodinné ku makro a "umělecké", ale i přes to si myslím, že rozdíl v kvalitě fotek je "zanetbatelný", tj. G9 bude asi vhodný pro mé účely.

Ano, souhlasim..snad jste si to sam se sebou ujasnil:)
Mam doma DSLR 10MPix a druhou 3x drazsi DSLR s 16MPix..Nejenze bych se s Vami vsadil, ze nepoznate rozdil na formatu A4, ale dokonce ani na A3.
Dnesni kvalitni „profi kompakt” dela i na A4 velmi kvalitni fotografie...rozdil je proti DSLR sice porad dost znacny, ale v jinych faktorech nez je obraz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]