Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení tv se satelitem

Od: lm® odpovědí: 13 změna:

Ahoj

potřebuji poradit při propojení nové tv se stávajícím satelitem.

Tv podporuje HDMI,satelit nikoli.

Je lepší pro kvalitu obrazu použít scart cabel nebo použít kabel HDMI/DVI a zvukové kabely?

Pokud je lepší druhá varianta,prosím o radu ,co mám vlastně koupit.Zvažuji také ,že nechám překontrolovat satelit,od instalace odborníkem uplynulo několik let.

Děkuji moc za rady a pomoc.Lenka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

2x

Tu Arivu 202 bych moc nebral. vypadá to jako nejlevnější hračka. Když už zainvestovat tak do zařízení u kterého předpokládáme že bude nějaký čas bezproblémově šlapat. Cca 3 roky vlastním sat. přijímač Homecast bez HD. Pokud bych si měl vybrat s podporou HD tak bych si zakoupil tento Homecast HS 3200 CIIR - omko.cz/... Recenze od uživatelů jsou zde: satelitni-prijimace.heure/... . Doporučuji přečíst recenzi na ARIVU 202 a HOMECAST 3200 nebo v případě zájmu ještě na kvalitnější přístroje.

doplněno 28.09.12 10:59:

I když co člověk to názor :). Zde si můžete vybrat sama. Dohledat recenze dnes už není takový problém. www.omko.cz

stirecek*
Ještě slušný je humax 5100 co se obrazové kvality týče. Jenže nahrávání na externí disk je omezeno na velikost 40giga. Taky neprecte karty cryptoworks a tusim nemá čtecku. Stojí jednou tolik, co ferguson ariva 202e. Ten je zatím ve výbavě a obrazové kvalitě za ty peníze bezkonkurence.jak nás skylink přesvědčil, nemá cenu vynakládat horentní sumy, protože slovo, co bude za další dva tri roky. Nedávno je doba, kdy sd přístroje stály 6tis a dnes jsou neprodejne, protože jsou nefunkčního, i když jsou funkční.
lm®
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi.

Vypadá to,že budu muset koupit ten satelit .Jelikož parabolu mám a kartu skylink irdetoo výměna taky,taky by mi stačila pouze ta krabice (receiveer,že...;)) + HDMI kabel,ten bývá často u toho.

Dá se koupit samotný receiver?Našla jsem toto po zadání že satelit má mít skylink ready,ale nejsem si jistá zda hledám správným směrem.Všem mužům děkuji za trpělivost se mnou*modla**hi*;)...

doplněno 30.09.12 11:32:

satelitni-prijimace.heure/...

stirecek*
Jak jsem psal výše, skylink háji ty svoje, kterým udělil licencinebo podporu, ale vesměs jsou přijímače dražší. Můžete vzít třeba di-way 7000 se skylink ready, cena okolo 2300kč, obrazove průměrný a nemá tusim čtecku. Co se týká té arivy202 ma obraz nadprůměrný díky novým obrazovým cipum, 2x usb, slot na čtecku, lan vstup atd. Kupoval jsem ho za 1690kč, hdmi 150-200kč. Čte jak původní cryptoworks, tak irdeto výměna, tak čisté irdeto díky univerzální ctecce. Do slotu na čtecku můžete použít jinou kartu od jiného třeba zahraničního poskytovatele, tedy možností je dost za super peníze.
doplněno 30.09.12 21:50: Ano, seriál port slouží pro starší zařízení, ten nevyužijete, leda tak k připojení pc, což dnes nevyužijete.
lm®
hodnocení

Děkuji.

Ještě se chci zeptat,na satelitu je tzv. serial port - ten slouží k čemu?

mipro*

Konektor serial port na přijímači se používá (používal?) na aktualizaci firmware (systému v přijímači) a občas na zálohování a třídění naladěných programů. Dnes když přijímač má na sobě USB port tak se vetšinou aktualizace provádí pomocí tohoto USB portu a u některých přijímačů se stahuje automaticky přes družici. Tudiž tento konektor asi pravděpodobně využívat nebudete muset..
doplněno 30.09.12 20:26:

Zapoměl jsem poznamenat že se tento serial port připojuje k počítači..

bo*
hodnocení

0x

Samozřejmě scartem,když satelit jiné funkce nemá.Kupte si šňůru scart/scart.Když sat.funguje,tak naco vyhazovat peníze za "odborníka".

ohneta*
hodnocení

0x

Pokud setobox od satelitu nemá HDMI výstup, tak stejně nepodporuje ani HD vysílání, takže scart - scart je nejlepší a dostačující řešení.

martinhajek*
hodnocení

0x
A to ti nevadí, že nevyužíváš potenciál nového televizoru naplno?
Nejlepší je koupit HD receiver, ceny těch nejlevnějších začínají na 2000Kč.
lm®
hodnocení

Vadí mi obraz který není dle mých představ .

Satelit je OPENTEL ODS 3600CW a televize je SAMSUNG 46UE5500.Propojeno naporrosto novým scartem,obraz není dle představ.Prosím o radu co s tím.Pány si dovolím požádat o shovíhavost,jsem přece jen ženská ;)...

stirecek*
Váš satelit nepodporuje vysoké rozlišení a na 46" prostě nestačí. Investujte 1700kč do hd přijímače ariva 202 (recenze na heureka) plus 150kč za hdmi kabel. Ariva sice nemá podporu skylinku, ale prehraje vsechny karty a m
a i slot na čtecku. Používá nové čipy a obraz je opravdu kvalitní. Tomu se nevyrovnaji mnohem dražší přístroje.
olaf71*

představa je vždycky jiná. když se kouknete na obraz v obchodě s televizory, kde vysílají nějaký demo v max.kvalitě a pak tu telku doma zapnete na digitál, tak je kvalita obrazu někde jinde. jinak také doporučuji HD satelitní receiver, sám používám HD Golden Media PVR Combo, který má tuner jak satelitní tak terestiální + náhrávání na ext.disk v ceně do 3 tis.

mipro*
Aby byl obraz k Vasi spokojenosti bude lepsi kdyz penize za odbornika ozelite a zakoupite si za nej novy satelitni prijimac s podporou hd videa. Jak uz tady nekdo zminil tak ceny zacinaji na 2000 Kc. Pak pujde televizor pripojit pres hdmi vystup a obraz bude znatelne kvalitnejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]