Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace svetelne zavory proti kočkam

Od: harryho* odpovědí: 13 změna:

Ahojte,

elektrikaci, pomooc :D Potrebuji a chci vymyslet jednoduse a levne svetelnou zavoru, aby mi porad nelezly kocky na zahradu. Svetelna zavora by mela fungovat na principu kratkeho presuseni svetelneho svazku a vydat impulz do nejakeho zarizeni, ktere by udelalo kockam nelahodici zvuk a tim je vylekalo (treba zastekani brutalne nas****ho psa).

Poradite nekdo? :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já se o něco podobného pokouším - PIR čidlo jak tady bylo zmíňeno a na to mám zapojený hlasový záznamník na 20sec. s malým zesilovačem. Už to mám "zbastlené" a je to krásně funkční. Teď jen mít čas a zkusit nahrát do záznamníku ten správný zvuk :D

harryho*

No bomba! :)

Hele, a jake PIR cidla jsi pouzil? Kde jsi nakoupil, snazim se nejak levne.

Čidlo jsem koupil kdysi v Jablotronu a měl jsem jej jako alarm spřažený s mobilním telefonem na chalupě, alarm jsem pak zrušil tak mi zbylo. Hlasový záznamník mají v GM elekronik a tam jsem koupil i stavebnici malého zesilovače. Ten záznamník lze použít přímo s reproduktorem, ale je to šeptátko.

Záznamník jsem koupil ten dražší, ten levnější neměli:

gme.cz/...

jofa*
hodnocení

1x

Nechci Vás od nápadu odrazovat, ale kočkám jen těžko zabráníte přístupu na zahradu. Neodradí je ani opravdový pes, natož nějaká imitace štěkání psa. Naopak. Kočky přímo láká, mají-li to komplikované a znesnadněné. Jedině uzavřít přístup nezdolatelnou překážkou a to se jen těžko povede.

ladaadal*
hodnocení

1x

Taky se obávám,že kočku jen tak něco neodradí. A překážku pro kočku? Leda vodní příkop nebo elektrická stěna.

vilfein*
hodnocení

1x

Koukněte na pohádku "Za plotem". Ten jejich turboskalpovač by se Vám evidentně hodil*smich*

harryho*
hodnocení

Rozumim tomu, ze to asi nebude jen tak, ale prece jen bych to rad vyzkousel, i kdyby to nakonec naslo vyuziti pro detekci pohybu na hranici zahrady pred nezvanymi hosty celkove. Nejsem elektrikar, zakladni veci ale dokazu, tak jestli by mi s tim nekdo neporadil? Treba aby po preruseni paprsku zacala jecet sirena. :)

jofa*

Snad někdo Vám poradí, ale domyslel jste následky takového alarmu? V noci, sousedi ( pokud nejste na samotě). To je vlastně téměř nerealizovatelné.

doplněno 27.09.12 17:55:

Nerealizovatelné ve smyslu nějakého rámusu a pod.

harryho*
hodnocení

Ale proc by to nemelo byt realizovatelne? Proc hledate prekazky? Ma me vzbudit alarm, ze je nekdo na mem pozemku, nebo az bordel v pracovne od zlodeje?

Neni ted az tak podstatne domyslet dusledky, me spis jen zajima a na to mela smerovat diskuze, jak se da technicky realizovat. Rad bych, kdyby se nasel nekdo ochotny, kdo to zna a rekl mi, potrebujes tohle a tamhle to, takhle to propojis, tam to muzes napojit na neco, takhle nastavis rele, ktere bude seple po casovou hranici, kterou nastavis tak a tak a pak to cele napojis na zdroj, ale pozor na napeti, takze trafo a takove a takove...

Dik :)

doplněno 27.09.12 18:03:

A na kocku nemusi vrcet virtualni pes, ale treba se muze spustit elektricky okruh a po dobu 5ti minut se zacne kropit cely travnik a kocky vodu nerady :D

jofa*

Tak původní dotaz byl ochrana proti kočkám. Rozšířil jste to na zloděje a tady se vzdávám další diskuse. Ať se daří..

ladaadal*
hodnocení

0x

Voda by zabrat mohla. Ještě mě napadlo pozeptat se, jestli na kočky nefunguje nějaký ultrazvuk jako na psy, který člověk neslyší a kočku přivede k šílenství.

harryho*
hodnocení

Skvely napad! Ale jak pises, jestli na neco takoveho reaguji, zase bych nechtel zbirat mrtva telicka bez ... no to je fuk... Jen odrazovat a zahanet :D To se da domyslet, uz jen to dat dohromady *nevi*

lll*
hodnocení

0x

Existují PIR čidla pro venkovní použití. Tedy vodotěsné. To je základ. A asi nejlevnější čidlo. Další způsoby detekcí, jako napřáíklad mikrovlné čidlo apod, jsou drahá, a nevím, jestli se dělají vodotěsná. Existují dále třeba venkovní infra závory, ale tam bude asi problém se vzdáleností. Nepíšete jak dlouhý úsek, nebo jak velkou plochu potřebujete hlídat. No a taky, stejně jako mikrovlná čidla nejsou nejlevnější. To by bylo čidlo. Výstup takového čidla je buď kontakt relé, nebo je čidlo bezdrátové. Bezdrátová čidla jsou napájena baterií, pro drátové, vybavené na výstupu relátkem, musíte zajistit vhodné napájení. Zatímco výstup kontaktů relé u drátového čidla lze přímo zapojit na nějakou vyhodnocovací jednotku, která provede požadované(zapne vodu), tak k bezdrátovému potřebujete nějaký přijímač, vetšinou s výstupem-kontakty relé. Těžko napsat něco konkrétněji. Většinou se taková věc musí "ušít" na míru prostoru který je potřeba chránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]