Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize na analogove vysilani

Od: alexis* odpovědí: 12 změna:

Dobry den, mám televizi s podporou DVB-T, takže nemám ani satelit a nic neplatim. Ale mám ještě jednu televizi, je téměř nová, ale je pouze na analogové vysílání. Co potřebuji k tomu abych ji zprovoznil a naladil na ni ty zakladni neplacene TV jako jsou Nova, Prima Cool, atd.. Jde to i nějak bez poplatků? Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Např. něco podobného, zasune se to přímo do SCART konektoru, nikde nepřekáží žádná krabice a po připojení flashky lze pořizovat záznam, nebo videa, fotografie a muziku z flashky přehrávat:

alza.cz/...

bmbx :

Mám ho. Jako settopbox v pohodě, na přehrávání flashky i SD karty (se čtečkou) O.K., to nahrávání nic moc (moc velké soubory). Má výhodu, že nikde nepřekáží a funguje dobře, ale postrádám kontrolku zapnutí. Naopak trvale svítící ledka na zbytečně velkém senzoru je k ničemu.

Máš pravdu s kontrolkou, ale velké soubory? Vždyť zaznamenává to co nám pošlou v MPEGu z vysílače ;)

Snažjl jsem se nahrát Odinaci a na 8 Gb kartu se nevešla. Ale možná jen dělám něco špatně.

hodnocení

0x

Kup si za pár stovek set-top-box a je to. Zatím se pozemní vysílání neplatí, i když, jeden nikdy neví jak dlouho to vydrží, že?

benaii
hodnocení

0x

Bohatě Vám postačí obyčejný set-top-box, pokud Vaše televize má SCART připojení. Postačí Vám tedyten set-top-box, který pořídíte kolem 500 Kč + scart kabel, který je otázkou desítek korun.

bena.

hodnocení

0x

Pokud je to starší (hodně) televize bez SCARTu, potřebujete settopbox s modulátorem. Ten se připojuje do anténního vstupu TV. Je ovšem dražší a v tom případě bych asi uvažoval spíš o nové TV. Taky je možnost připojení normálního settopboxu pře jiné zařízení, které má SCART a zabudovaný modulátor (VHS videorecordér). Ovládání takové sestavy je ale už trochu na palici. *ee*

No tak to bylo něco špatně, soubory jsou normálně dlouhé jak mají být, mám vyzkoušené, že to pobere i víc flashek přes USB HUB, v menu se normálně objeví "výběr slotu", vezme to i HDD s vlastním napájením, ale musí být rozdělený po 29GB. Dá se pak dokonce vybrat na kterém oddíle bude tuner nahrávat, z kterého bude přehrávat video stažené na disk, z kterého bude brát fotky a z kterého bude hrát MP3 . Na to kolik stojí je docela dost muziky ;)

doplněno 27.09.12 16:02:

V menu jsou možné dva výběry - výběr slotu a výběr oddílu, normálně je výběr neaktivní, pokud se připojí HUB lze vybírat slot, pokud je médium rozdělené lze vybírat oddíl.

kuty*
hodnocení

0x

Já doporučuju nekupovat ten bazmek přímo do scartu, připlať si stokorunu za tohle

set-top-boxy.heureka.cz/...

a budeš spokojený. Mám ho doma, není s ničím problém, má USB vstup. Za ty prachy nemá konkurenci.

Ten bazmek do scartu nikde nepřekáží, je schovaný , nedivil bych se kdy by měl zcela totožný čipset jako ten gogen :D

kuty*

Samozřejmě, je to možné. Ale co vím tak ty do SCARTu nejsou moc dobré. A to že nazavazí...tak to je otázka samozřejmě. Kdyby bylo na mě, tak si to do SCARTu nekoupím. Ale tak nemůžu nikoho přesvědčovat, že. Vím, že hodně lidí s tím mělo problémy tak to píšu. Těch GoGenů se prodaly tisíce a co vím, tak reklamace minimální, ty SCARTové mají většinou problém s příjmem a kvalitou signálu.

Já si na kvalitu signálu ani poruchovost u onoho azmeku nestěžuju. Dal jsem mu přednost právě pro jeho rozměry a nenápadnost. S jakoukoliv škatulí bych měl v mém případě problém. Takhle je pěkně schovaný (a kdyby měla TV scart v jiném místě,bylo by vidět jen čidlo).

Televize na analogove vysilani

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]