Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Akumulátor u mého notebooku mi vydrží zhruba 15 minut, dříve vydržel i 2 hodiny, otázka zní: Jde ještě jakž-takž akumulátor oživit?
Hledal jsem informace, a mezi různými způsoby bylo, zkusit tu baterii "hodit" na pár hodin do ledničky. Máte někdo zkušenost s podobným "experimentem"? Pokud to jde, rád bych se vyhnul koupi nové baterie či celého ntb (jsem student). děkuji za rady!
Ta baterir to má pravděpodobně už za sebou a jediná možnost je její výměna. Různými "zázračnými" metodami jí možná na pár dní trochu pomůžete, ale výměna Vás stejně nemine.
doplněno 27.09.12 08:06:Ještě dodám: Možná je Li-Ion akumulátor výjimka, ale všechny ostatní akumulátory s klesající teplotou kapacitu ztrácí (příkladně startování v zimě). Myslím, že zmrazený aku Vám počítač ani nenahodí,
Magdon:
pleteš se - s klesající teplotou klesá kapacita, ale ne nevratně, to znamená, že do zmraženého akumulátoru se při nabíjení dá dostat víc energie., kterou pak při normální teplotě akumulátor opravdu vydá. S oblibou používají modeláři, aby ze svých akumulátorů dostali co nejvíce. Dá se to připodobnit vychlazené tlakové láhvi, kterou naplníš plynem, při normální teplotě v ní bude větší tlak, než kterým byla plněna
Mne se neco podobnyho prihodilo s baterii do mobilu. Byla proste kaput a nabijecka ji nechtela nabit. Tak sem ji hodil na par hodin do mrazaku a okamzite dal nabit a povedlo se. Ovsem nejsem si jist jestli vas problem je stejny, pochybuju ze vam tohle prodlouzi vydrz baterie. Za zkousku ale nic nedate.
Pokud to nezabere tak jsou fy co provedou výměnu článků v akupacku, nebo je vyměnit svépomocí - úplně nejlevnější a zaručená možnost...
Zvysit kapacitu u Lithiovych baterii nejde. Doporucuji stahnout ze slunecnice program MOBILEMETER, ktery ukazuje v jake kondici je baterka, tj. jakou ma pouzitelnou kapacitu a jakou mela jako nova. Baterie trvale ztraci svou kapacitu a to i kdyz je temer stale pripojeny adapter, jako to mam i ja doma. U meho notebooku z roku 2004 mam zbyvajici pouzitelnou kapacitu 14250 mWh z puvodnich 32250. Nastesti jsou doby, kdy byly baterie hodne drahe uz pryc.
Li-Ion ztrácí své vlastnosti i když se nepoužívá, bohužel v ní dochází k chemickým procesům i při skladování, narozdíl od jiných aku jako jsou Ni-Cd, Ni - MH.
sarapatka:
právě trvalé připojení PC na adaptér akumulátor docela bezpečně ničí. Dobré je baterku alespoň jednou měsíčně použít - to znamená vybít a nabít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.