Nejste přihlášen/a.
Ahojte lidi
Mám takový problém se svým mobilem. Mám Sony Ericsson w995 mám ho asi 3-4 měsíce ale je z bazaru takže je určitě o něco starší Problém je že mi to začlo ukazvat chyba nabíjení.. nkdy se mi to nabíjí třeba 2 minuty, někdy 20. ale prostě po delší chvilce mi to napíše "Chyba nabíjení. Prosím odpojte nabíječku".. Chci se zeptat jestli s tím někdo nemáte zkušenosti. A jetli nevíte čím to je?
Jestli baterkou, základovkou nebo něčím jiným.
Nerad bych si koupil novou baterku a chybu by mi to házelo pořád.. :D
Předem děkuji za odpověď..
Je to baterii. Pokud ma uz slabsi vydrz tak je jasny ze je opotrebena. Zkuste ji vlozit na par hodin do mrazaku a pak okamzite nabit. Nenechte pak vybit uplne na minimum ale prubezne dobijejte. Stejne si ale budete muset poridit novou, tymhle jenom o neco prodlouzite nevyhnutelne.
Nemusí to být 100% pravda. Mě něco podobného dělala Nokie N900 a bylo to špatnou nabíječkou. Takže jestli má tazatel možnost někde vypůjčit jinou nabíječku, tak ji vyzkoušet. V některých servisech by vám to možná mohli také zkusit nabít jejich nabíječkou.
Fatálek má pravdu! (Zcela výjimečně
)
Chyba nabíjení nebýva baterií. Může to být konstrukční chyba, ale většinou to bývá chyba FW nebo špatný kontakt - mezi nabíječkou a mobilem nebo uvnitř mobilu. Závada na elektronice baterie je opravdu výjimka...
doplněno 24.09.12 23:45: Chyba FW myslím chyba FirmWare, ne chyba FatalWir...
Takze hele, tohle se mi stalo na nejakym jinim typu SE a bylo to baterii (v podstate byla uz stara). Vsadil bych penize ze je to tady taky to same. Kdyby byla chybna nabijecka tak se mu okamzite po zapojeni zobrazi tahle hlaska, ale on pise ze nekdy je to po 2 minutach, jindy po 20.
"Takze hele", neříkám, že nemáte pravdu, jen tvrdím, že závada baterie je výjimkou a většinou je závada mimo baterii, peníze na to sázet nebudu, ale což takhle velká sázka o malý pifko?
Nebude to baterií, i kdyby byla v háji tak ji telefon bude nabíjet,ale bude třeba nabitá za 20 minut. A za dalších 20 bude mrtvá nebo třeba po jednom hovoru.
Viděl bych to na problém buď konektoru v telefonu nebo problém softwaru...
SE měly hodně cypatý konektor,který byl velice rychle opotřebovaný a pak začaly problémy jako to že se telefon nenabíjel a muselo se s konektorem různě hýbat, konektor nabíječky v telefonu špatně držel atd...
Podle mě to bude ten konektor.
Ses vul nebo co? kdyby byl chybnej konektor tak proste zhasne displej, kontrolka, a prestane se nabijet. Jemu tady ale vypisuje hlasku chyba nabijeni. Nekdy po 2, nekdy po 20 minutach. Kdyby byla vadna nabijecka, tak mu hned po zapojeni zobrazi chybovou hlasku ne? proc by chvili normalne nabijela a az pak by se nahodne rozhodla jo ted vypisu chybovou hlasku. Kbyz je ale vadna baterie tak to neni takove prekvapive, protoze treba kdyz je uplne vybita tak to jede ok, ale kdyz dosahne urcity stupen nabiti tak se vada projevi a nabijeni nemuze pokracovat. To by souhlasilo s popisem rozlicnych casu chybove hlasky od zacatku nabijeni.
Protoze tomu prd rozumis. Co ty vis co se v nabijecce deje? Treba chvili jede jak ma, ale po chvili se kvuli nejake vade treba zahreje uvnitr nejaka soucastka a prestane to jit. Nerikam ze nemas pravdu, ale nevyvracej ani jine priciny. A krot se s temi voly jo.
S tím konektorem máš pravdu měl jsem SE W990 a na tom mi přestal fungovat ten konektor ale po určitým pohybu se to začalo nabíjet..
no ale potom šáhni na mobil když se 10 minut se*eš s kontaktem pro nabíjením..
No ale asi po měsíci mi to přestalo fungovat úplně.. Sice jsem přemýšlel o opravě a nebo že bych koupil jenom ten konektor
Viděěl jsem ho na netu za 14,- :D ale nakonec jsem si koupil W995 a ta mi taky přestává fungovat
Prvně ta nabíječka a dnes mi ten mobil v práci spadnul na zem a přestal mi fungovat slot na pam. kartu..
Takže teď přemýšlím že si mobil dám buďto na opravu a nebo koupit novej..
Ale jak jsem psal mobil nemám tak moc dlouho takže mě až zamrzelo že mi asi po 3 měsících (u mě + něakej ten měsíc vlastník přede mnou) přestal fungovat.. A přitom ten starej mi vydržel 2 roky..
A mám ještě jednu otázečku..
Když bych si dal tento mobil na opravu. šlo by něak předělat slot místo na M2 kartu na Micro SD? A nebo nabíjení místo toho klasickýho nabíjení starejch SE na micro USB.. Neříkám že to mám v plánu ale jenom tak čistě teoreticky mě to napadlo
Protože všichni na ten konektor nadávají a v tý době když tento mobil vyšel
tak byl o krok pozadu oproti ostatní novým mobilům které měli už nabíjení přes Micro USB a měli slot na Micro SD-čko.. Tak že by tento mobil byl konečně dokonalý oproti stejně starým mobilům
Předělat slot na mikro SD nepůjde, kdyby měl Memoristick Duo, tak by nebyl problém existují na ně redukce z mikro SD. A nabíjení z mikro USB nemá? Není to jen problém nastavení v menu? U předchůdce W910 se to muselo nastavit v menu aby šel nabíjet USBčkem...Takový voloviny vyrábí pokud vím jen Nokia, že mobil má USB přes které nejde nabíjet :D
Svoji Nokii N900 nabíjím přes USB kabel. Já totiž nemám nabíječku, je rozbitá. A u babičky jsem to musel nabíjet kabelem ze sat. recieveru. To byla sranda celej den sedet metr od metrové televize. Ještě že jsem na ni nekoukal.
Třeba Nokia 6300, měl jsem jej jako služební, podle mne docela povedená Nokie a přes USB nabíjet nešel, dále nějaká E3 přes USB nabíjet lze, ale většinou zahlásí chybu nabíjení...což je docela nepochopitelné 5V nabíječkou do konekteru nabíjecího jde a do USB zlobí :D Je zajímavé, že jsem měl možnost nouzově / alternativně nabíjet mobily od různých firem (Siemens, Alcatel,Sony, Sony Ericcson...) a vždy se to povedlo u Nokie se mnohdy vyskyt problém pokud se nepoužila originál nabíječka, přitom starší originál nokia nabíječky byly trafo a k tomu přibastlený diody (jentak v luftě) - to bych se styděl něco takového vyrábět a prodávat :D
Tak dneska jsem se byl zeptat v obchodě kolik by stála oprava.. a Prodavač mi řeknul žeto nemá cenu opravovat že oprava konektoru slotu na karty a fotoaparátům by vyšla na 1500,- a že cena toho mobilu je teď tak 700,-.. Takže s mobilem ještě chvilku vydržím a potom přejdu na novej
Děkuju všem co se snažili poradit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.