Nejste přihlášen/a.
Nevíte na jaký zdroj zapojit tento ventilator :
hlavne aby byl levny a kvalitni jejlepe take z gme
a jak zapojit tyto 4 ventilatory do serie ( paralerne ) a opet zdroj
Predem dik za odpovedi
Počítačový zdroj nebo trafo 12V 1A
4 kousky opět utáhne pčítačový zdroj, trafo 12V odeálně 3-4 A
Oboje lze bez problémů připojit na auto/12 volt baterii...
Otázka je kde to bude zašité..
dival jsem se a nic takyvyho se na gme neda najit bud maji vic, o dost min nebo kdyz se to blizi tak nabijecka stoji treba 400kc a prez akumulator nechci a pc zdroj mam ale na nej nebudu moct casovat intervaly takze dodini na 220-230 mi budou k nicemu
myslim ze tohle by to taky utahlo jak jedno tak druhy ale nechapu na co jsou tam ty kolicky ze dy to slo rovnou do zasuvky? a neni to moc W na 1 vyntilator nebo na ty 4?
To to neutáhne. Doporučuju koupit n GME nebo v GESu nějké menší trafo, usměrňovač a kondík. Mrknu a kdyžtak pošlu odkazy.
doplněno 21.09.12 23:07:Navíc ten obvodeček se napájí z 12V ne z 230!
doplněno 21.09.12 23:08:I ty další tři jsou slabé. Sežeň si zdroj z PC (někde na smetišti určitě seženeš) a nápájej to s ním.
doplněno 22.09.12 17:16:praivo: Pozor! Ja mam doma i vetracek co zere 1A. Takze by chtelo vedet jaky odber maji ty tazatelovy vetracky.
tak jsem nasel trafo 12V a 1A
ale abych pak jich kupoval 5 a kazdej ventil zvlast tak tak bodatej nejsem
ja vim proto se mi zdalo divny ze ten zdroj 700ma 12v jim prisel malo jako ze mel malej W? nebo co? a co se stane kdyz tam dam jeden nebude se treba dost zahrivat nebo zustane v pohode
Samotné trafo nestačí, na napájení fofrníku je třeba usměrněné napětí. Tento výstup musí mít minimální výkon podle požadovaného příkonu vetilátoru.
takze tohle je na ten se spotrebou 0,9w moc?
ale myslim ze na ty 4 se spotrebou 0,6 by to nemuselo bejt moc ale stejne je tam 0,6w na vic a dalsi ventilatorek tam nechci ( nepotrebuju )
Na tyhle breberky zapomeň, jsou to jednoúčelové napáječe LEDek, potřebují vstupní napětí 12V a poskytují výstupní napět podle odebíraného proudu, které je Ti k ničemu...
Nejjednodušší by byl asi obyčejný adaptér (usměrněné trafo do zásuvky) s patřičnými parametry, tedy napětí 12V a proud 100mA (pro první fofrník) nebo 250mA pro čtyři fofrníky z druhého odkazu paralelně zapojené. Pokud chceš něco levného z GME, tak si kup dva TYHLE a máš vystaráno...
doplněno 22.09.12 20:21:...že mají větší možný proud (výkon) než potřebuješ je jedno, alespoň bude rezerva proti přetížení...
Nn, napětí mají správné a fofrník si z adaptéru odebere jen tolik proudu, kolik bude potřebovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.