Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, aby v domě se společnou anténou šlo jen někomu na set-top-box více programů. Mám nový televizor Samsung a jde mi naladit pouze Č1, ČT2, NOVA a PRIMA. Servisní technik mi řekl, že mám jen analogové připojení. Je možné, aby na společnou anténu v domě byl digitál připojen pouze na někoho? Děkuji mnohokrát za odpověď.
S pozdravem
Václava Nečinová
Ano možné to je a to díky tomu, že vaše společná anténa má v sobě přijímače digitálního signálu (ve vašem případě jen 4 - na ČT1,2 Novu a Primu) a ty převádí na analog a ten je pak rozveden po bytech. Chce to aby vám do společné antény zabudovaly "rozbočovač" který povede do bytového rozvodu i přímí signál z antény, pak můžete chytat digitální signál i přimo na vaší TV.
doplněno 18.09.12 17:04:Ohneta a jabraka:
nějak jste přehlédli, že byl přítomen servisní technik, takže ve špatném naladění přístroje asi problem nebude
I ten analogový příjem je dnes pasé,nikdo české TV programy v analogu nevysílá.Takže anténa je zapojena do antenní zdířky televizoru a při sepnutí menu zvolíme automatické ladění.Přístroj naladí DTV programy ze společné anteny a zeptá se:chcete naladit i analogové programy?Odpovíte -Ne a vrátíte se do menu.Na tlačítku volby vstupů se zvolí DTV a přístroj přehrává digitální programy,které obsahuje společná antena.
JABRAKA
Aby se digi signál převáděl na analog,to už snad nikde není možné.Také se tu mluví o Set top boxu,který sousedé používají.Václava možná používá STB i na digitální televizor,což může být vada.Kanály,které uvádí,jsou vysílány z rozdílných multiplexů,což je divné.myslím,že pokud vyřadí STB,vše bude v pořádku.Jinak bych doporučil použít na okno náhradní anténu,kterou se dá zabezpečit celé pozemní vysílání.
JABRAKA
Znám několik kabelovek, který vesele převádějí jak pozemni digitál i satelitní digitál na analog a ještě se tváří jak jsou dobrý. Před nedávnem k tomu pustili dva pozemní MUXy a málem z toho byla obrovská oslava.
Jenyku trošku váš příspěvek nechápu!.!.!
Dneska snad každá kabelovka převádí do analogu?.?.?.?.?
ohneta:
těch rozdvojek je ve STA víc, asi to blbě zapojili, vím jak to zprasili u nás
jabraka:
v začátcích digi, na požádání montovali do STA settoboxy, na každý vyžádaný program jeden, bypass který by pouštěl signál z antény do rozvodu se dával zvlášť, taky na požádání :D Mám někde foto, mohl bych tady ukázat co ti "profesionálové" v naší skříni STA dokázali
Společný anténní rozvod může být udělán tak, že jde do každé zásuvky plnohodnotný digitální signál, který potom zpracuje televize s digitálním tunerem nebo set-top-box.
Druhou variantou je, že se vybere několk televizních stanic, které se převedou do analogu a teprve potom se pustí do společných rozvodů. K příjmu pak stačí původní infrastruktura v domě i staré televizory. Nájemníci ale přicházejí a plohodnotnou programovou nabídku i další funkce jako je třeba EPG.
Je otázkou, jak byla digitalizace vyřešená u Vás. Obě metody mají svá pro a proti a každé se hodí jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.