Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera na natáčení RC letadel

Od: elektrik* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

potřeboval bych kamerku k účelu natáčení letu RC letadel. Je to trošku problém. Pořídil jsem si vcelku slušnou kameru od Samsungu s optickou stabilizací obrazu, digitálním stabilizátorema vším, co jsem uznal k potřebnému účelu za vhodné. Stála kolem 8 000, ale pro záznam letícíh objektů na obloze je k ničemu. Objekt se v LCD panelu, který je na sluníčku nečitelný špatně hledá a kamera má na obloze problém s ostřením na malé letící objekty. Nejspíš je to složitý úkol pro kdejakou kameru, ale nějaká by to určitě umět měla. Rozpočet bych měl max do 10 000, ale bojím se, abych nedopadl jako s tou co už mám. Nějaké nápady a tipy?

Díky

Elek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Původně jsem myslel, že chceš kameru zavěsit na model. Ale na natáčení modelu ze země takováhle kamera nestačí. Kamera musí mít hledáček, dívat se přes displej je blbost. Ten nepoužívám ani u foťáku. Ale hlavně potřebuje pořádný objektiv. A když se podíváš na ceny objektivů, tak se do té své ceny podle mě nemůžeš vejít. Podle mě jenom profi kamera. Kamera se dá nahradit i foťákem, ale bez toho objektivu se neobejde.

elektrik*
hodnocení

Toho jsem se obával... možná bude nějaký slušný kompromis, ale pod 15 000 se určitě nevejdu.

Pořizovat si na tyto učely profi kameru by byl trochu úlet, ne? Hledat kameru s hledáčkem a s manualním ostřením, nebo je to dnes takový problém?

elektrik*
hodnocení

No... netvrdím, že je řešení kamera za 20 000... proto hledám levnější, do 10, pokud to jde.

Asi by bylo řešení koupit nějakou levnou zrcadlovku, vyřešila by se optika, hledáček manuální zaostřování. Průšvih je blbá ergonomie na účely točení videa a ne všechny modely mají obraz v hledáčku když se točí video :(

elektrik*
hodnocení

No hlavně si nejsem jistý manuálním ostřením, protože model se ve vzduchu extrémně rychle pohybuje na to, aby se dalo ručně doostřovat. Mám letadla, které létají až 150km/h a je problém je v záběru udržet, natož je stíhat doostřovat. Spíš by to chtělo nějaký režim "nekonečno"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]