Nejste přihlášen/a.
Dobrý den lidičky,
Chtěla bych se Vás zeptat a poprosit o radu a typ.Chtěla bych si koupit novou TV a jde mi o velikost minimální 120 cm.Našla jsem si televizy typ Lg 47lw4500 která mě zaujala tím,že není plazma která papá hodně energie, ale je LCD panel s LED posvícením ikdyž jse moc nevyznám v tým, že je to LCD i LED v jednom kažodpádně zaujmulo hlavně díky ceně,pak moje požadavky jsou full HD což má a USB vstup což má taky.Ještě bych ocenila internet v TV, ale za tuto cenu bych to i oželila, pač TV daného typu to nemá.Jediný co mě zaráží u tohoto typu TV je to, že má jen 100Hz což mě přijde dost málo.Nemyslíte že by ten obraz nebyl nic moc při rychlých scénách,pač dnes jiné TV mají mají aspoň 600Hz.Konkrétně palzma LG 50PA6500.Mezi těmito dvěmi TV se rozhoduji.Poradí mi někdo hlavně u těch 100Hz, zda to nebude problém popřípadě doporučí co si koupit za rozumný poměr výkon cena.Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem a přáním úspěšného dne
Hanča
Doporučuju zajít do prodejny a kouknout se na ty TV ´vedle sebe´...
Jinak - každá LED je LCD podsvícená některým z LED systémů (nejplošší je ´edge´, za nejrovnoměrnější považuju ´matrix´), vůči běžným LCD mají výhodu poněkud nižší spotřeby a vyšší životnosti). 100 Hz vůči 600 Hz - já to nepoznám...
Plazmu nebrat - tedy podle mne - má výrazně vyšší spotřebu...
doplněno 17.09.12 09:21: No jo - Pepr - jenže já lepší radu, než jsem napsal, nemám...
Osobně - až si budu vybírat novou televizi, budou primární kriteria (v pořadí) - velikost, připojitelnost, spotřeba - a slušný kontrast a podsvícení, aby byl obraz vidět i přes den, což zjistím v zásadě jen tak, že se na TV kouknu...
Mowlo, pokud bude hanička porovnávat LCD a plazmu v přesvětleném obchodě (jakože jich takových je 99%) tak vždycky vyhraje LCD, protože v takovém prostředí bude černá na plazmě šedá, takže porovnávat plazmu a LCD pohledem v obchodě je výhodné pro LCD. Pokud se teda nenajde prodavač ochotný ztlumit osvětlení. Pak zjistíte, že šedé je zase pro změnu LCD.
Takže hlavní je kde a jak se bude TV používat. Pokud především přes den, ve světlé místnosti nebo na přímém slunci tak je (z hlediska obrazu) vhodnější LCD a pokud zase spíše večer nebo v tmavší místnosti, tak tam bude mít lepší obraz plazma.
A pokud jde o tu spotřebu, tak zrovna u těchto televizí je to takřka bezpředmětné tady má LCD spotřebu skoro 100W a plazma 130W
a já dnes dostal zadarmo 110ku plazmu od Samsungu 3 roky starou pán v ní neměl internet tak si koupil jinou s internetem a tudle hodlal prostě vyhodit no nevemte to když je to zadarmo
Loni jsme kupovali také novou televizi. Pročetl jsem různé články a diskuse, která technologie je lepší, a dověděl jsem se, že nic nevím. Šel jsem do obchodu, kde bylo zapnuto 20 televizí, postavil jsem se na vzdálenost, na jakou se budu dívat doma a vybral jsem si obraz, který se mi líbil. Potom jsem se šel teprve podívat, co je to za televizi. Mám plasmu, úhlopříčka cca 120 cm a jestli to má nějaké Hz a kolik je mi fuk.
Já si myslím, že při dnešních cenách energie a toho,že TV jede pomalu půl dne, jak už jako kulisa, tak i když se na ni díváme, je spotřeba jedním důležitým faktorem výběru TV každopádně děkuji za Váš čas, reakci a hlavně názor.
Jakých 300 - 400 Watů?! Tyto hodnoty spotřeby u plazmy jsou historií.
Spotřeba plazmy Panasonic 42" přes den při stažených ale rozevřených žaluziích:
Třikrát víc vám vezme jedině, když budete sledovat ledního medvěda na sněhu.
Jinak je to prům. něco přes sto watů.
Že vy jste viděl plazmu max. v obchodě?
Už se tady na tohle téma vedlo několik diskuzí, k čemu 100Hz, když oko vnímá s bídou změnu odpovídající 25Hz :D Pak je dobrý reklamní trik, že TV dopočítává do těch vyšších kmitočtů jednotlivé snímky a rychlý pohyb pak není mezi snímky rozmazaný, dobrá - stačí se trochu zamyslet a spočítat si jaké rychlé pohyby v TV bych musel sledovat aby těch 600Hz bylo k něčemu
Nebudu tady tvrdit, že je lepší ta či ona technologie. Dám Vám radši tip na jeden článek, takového pomocníka pro výběr:
tvfreak.cz/... (má to tři kapitoly)
A klidně si projděte i diskuzi k článku, příp. tamější diskuzní fórum.
rozhodně ne plazmu ta žere a žere, ale lcd má obraz dobrý, já mám velkou a malou lcd a jsem spokojen, prostě plazma se mi zdá neydravá, určitě má silnější nebezpečné zářeni než lcd, kup lcd, je levnější .
doplněno 17.09.12 09:07:neydravá nezdravá
Plazma je už stará technologie :D
LED televize jsou takové, u kterých je zdrojem obrazu množství malých LED červených, zelených a modrých, tato technologie je ještě v plenkách a u TV se ještě nevyrábí. LCD je princip, který pro svojí činnost potřebuje podsvit bílým světlem (LCD panel musí být prosvícen ) . To se dělá buď speciální zařivkou, nebo bílými LED.
LCD má jednu velikánskou výhodu proti CTR, plasmě a OLED, při vhodné odrazivé vrstvě mezi podsvitem a LCD bude obraz vidět i na tom nejprudším vnějším osvětlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.