Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebuju poradit.. nevíte někdo jak se vypočítá na kalkulačce značky casio FX-85MS .. Kvadratická rovnice?
Nemám přesně tuhle, mám podobnou (9xx MS). Mačkejte mode do doby, než tam vyskočí EQN, to zvolte, z Unknows (soustavy rovnic) přepněte doprava na Degree (kvadratická a kubická), zvolte 2, napište a (koeficient druhé mocniny), =, b (lineárního členu), =, c (absolutní), opět =, hotovo. Mezi kořeny přepnete šipkama nahoru dolů. Pozn. a b c jsou tak, když hodíte všechno na jednu stranu a na druhé zůstane nula.
Jinak viz návod.
doplněno 14.09.12 21:11: No ale přepínání módů tam je, ne? Comp (obyč) vs complex, deg vs rad vs grad (úhly), eqn (rovnice) vs mat (matice) vs vct (vektory) atd. Některé se ještě dělí na podkategorie. V jedné z nich to snad bude
Návod (jen anglicky) je naštěstí jednoduše k sehnání: support.casio.com/...
Ovšem jak jsem ho zběžně prohlédl, nic o řešení kvadratických rovnic jsem tam neviděl. Pro přepínání režimů funguje kombinace tlačítka MODE a číselných tlačítek 1, 2, 3
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.