Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky zdroj pro LED pasky?

Od: mirotesar odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, chci si natáhnout LED pásky které budou napájeny z 12V zdroje.

Tento zdroj bude stále pod napětím, mám strach z těch chinských výrobků aby nevyhořel. Poradil by m i někdo jaký zdroj kvalitní koupit? Odběr bude okolo 5-6A, pokud by bylo možné sehnat výkonější tak líp, jinak vezmu třeba 2 slabší.

Jde mi o to aby hlavně vydržel.

Poradí mi někdo?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Porozhlédni se tady...

BTW - spojovat zdroje není úplně dobrý nápad, musel bys rozdělit pásky na jednotlivé ´větve´, výkonnější zdroj je lepší řešení...

doplněno 14.09.12 12:21:

Já mám od nich 60 W, už asi dva roky, bez problému...

Většina těchto ´hraček´ se dělá v Asii, je to jedno - pro mne je ale důležité, že tento obchod má kamennou prodejnu a tedy by byla i případná reklamace jednoduchá, reklamovat v Číně si neumím představit...

doplněno 14.09.12 12:22:

BTW - proč bude zdroj "stále pod napětím"? - budou LEDky trvale svítit?

mirotesar
hodnocení

Díky, zdroje bych nespojoval, měl jsem na mysli spojovat akorát pásky.

Tyto zrdroje jsou však docela drahé, jsou opravdu kvalitní a nevyhoří?

Připadají mi úlně stejné jaké si mohu objednat za 2/3 ceny z Chiny, do čeho jít?

mirotesar
hodnocení

ok dobře, některé ledky budou svítit 10hod denně, něco málo bude svítit 24hod, denně, jak to udělat?

mowla*

Já nevidím problém v tom, že LED svítí trvale - jen mne udivila formulace "zdroj trvale pod napětím", a ne trvale svítící LED... ;)

Jak? - doporučuju zdroj raději mírně naddimenzovat (klidně 20 %), pokud bude jeden zdroj, pak vypinače až za něj (tedy opravdu zdroj napájený trvale)... Instaloval jsem něco obdobného - osvětlení tmavého schodiště, trvale rozsvícené. V tuto ´chvíli´ už trvale svítí cca 6 měsíců, zdroj je v rozvodné skříni - bez problému.

mirotesar
hodnocení

Děkuji za radu, zdroj tedy naddimenzuji, pro to schodiště jste použil jeden z těch to zdrojů viz odkaz? Jsou na to stavěny aby byly v síti trvale? Jen taková otázka, kdybych měl zdroj v síti a neodebídal jsem z něj nic, vadilo by to, zahříval by se?

Jak jste osvětloval schodiště jestli se můžu zeptat? Natáhnul jste ty led kudy?

Děkuji

mowla*

Na to schodiště si známý koupil set (podobný tomuto) někde v Holandsku, zdroj byl u toho (klasický spínaný, ´zalitý´). Jak píšu - trvale svítí už zhruba půlroku (známý se neozývá, takže asi bez problému), kabeláž je tažená pod omítkou a připojená v rozvodné skříni na zdroj.

Zdroj z toho odkazu mám cca dva roky (těžko říct, zda je to jeden ze současně nabízených, parametry jsou 12 V / 60 W, mám ho za skříní - tedy o něm ani ´nevím´ ;) ).

Spínaný zdroj bez odběru nehřeje...

doplněno 14.09.12 13:29:

LED na schodiště - záleží na jaké... Třeba pod schodnice (osvětlí nášlapné plochy), na stěnu, na zábradlí - každopádně tak, aby člověka na schodech neoslňovalo.

mirotesar
hodnocení

Aha a nevíte jak by se dalo osvítit schodiště pomocí led pásků? Jak je natáhnout?

karelsvoboda

Bacha na spojování ledpásků. Plošný spoj pásku má dost velký úbytek napětí. Když spojíte třeba 20m, tak máte ztráty jako prase.

Musíte na to koupit kvalitní pásky. Doporučuju změřit napětí na druhém konci pásku. Podle toho poznáte kvalitu!

sealsmith*
hodnocení

0x

Já mám led pásky sice na kole jako podsvícení ale mám doma trafo na subwoofer který jsem si kupoval v Datartu asi před rokem za 500 :) má to myslím 1000MaH ale nevím.. :D a trafo je kvalitní a ani jednou jsem s ním neměl problém :) a ani se moc nezahřívá :) a myslím si že trafo za 500 je takovej průměr :) a na ty Led pásky to stačí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]