Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Chci si koupit nějaký dobrý kompakt, ale nelíbí se mi ty jednoduché. Nemám stativ, takže potřebuju foťák s úchytem, navíc mi jde o ostrost a zachování barev, aby nebylo potřeba fotky nějak moc upravovat.
Jsem laik, ale letos na výtvarce dost probíráme focení, takže doufám, že se to naučím a budu foťák využívat. Zatím se rozhoduji mezi tímto:
a tímto:
Nikon má mnohem víc kladných hodnocení, ale zase má napájení v podobě AA baterií, což mi přijde horší než akumulátor. Nemůžu se rozhodnout, proto ocením vaše rady.
PS: Kdyby někdo z vás věděl o nějakém lepším kompaktu, dejte mi vědět, jen se chci vejít do 5,5 tisíc.
Nabídek ti tu za chvíli napíšou desítky, podle toho, co kdo který má doma. To není dobré hodnocení. Měl by sis ujasnit, co od toho foťáku očekáváš a co by měl mít. Pokud to víš. Jestli velký zoom, kvalitní optiku, automatiku čí i možnost ručního nastavení (!), jaké barerie ( tužkové nabíjecí jsou levnější, mají je všude), možnosti natáčení videa (?) a v jaké kvalitě. Pokud ano, měl by mít možnost FullHD.
Nevím, co je "foťák s úchytem"- ale maličký stativ (např. Gorilla) koupíš za pár korun a mnohdy pomůže...
Probíráte focení - vyber si foťák s co nejlepší optikou (světelnost a zoom) a hlavně - s plným manuálním režimem (takový ty serepetičky scénických režimů tam, víš-li jak, nastavíš taky - a líp).
Jestli AA nebo vestavěný aku - já jsem pro AA (mám 4 sady, případně je použiju i leckde jinde - např. ve svítilně), náhradní sady vyjdou levněji a nouzově koupíš alkalické články v každé trafice či na benzince, ale je to věc názoru...
Volil bych např. toto - nebo obdobný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.