Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook tovární nastavení

Od: rapid® odpovědí: 4 změna:

dobrý den, lze nejak notebook Acer ASPIRE 5742ZG dát do stavu kdy jsem ho koupil, takže celý komletně vymáznout všechny, hry, obrázky, dokumenty všecko? zkratka aby se notebook tvářil jako novej, nejspíš se mi tam dostal vir, a tak bych to rád řešil timdle, pokud by to nejk pomohlo :) protože sem skoušel už dva antiviry, a ádnej si s tim nevý rady, občas tam sám od sebe naskočí internet, a když zase chci já tak to tam nenaskočí, atd.. mam windows 7 ;)
při zapnutí si to vyžádalo zalohování kde to po mě chtělo postupně vkládat 4 dvd a na těch je to kompletne nějak nahrané, ale nejsme zbehlí v tom a tolik abych přišel sám na to jak to udelat :) ty 4 DVD mam schovaný co to po mě po koupení chtělo samo mi to řeklo tenkárt že mam vložit další disk mam je i popsaný který byl jako první atd..

pokud b jste mi poradili budu rád :)

jo a ještě neco kdy dám počítač=Acer (pevný disk) tak tam je po rozbalení složka windows,users,program files,intel,book, a jedna taková vec která se tam objevila až po problemech a tim je nějaká složka která je chránená před otevřením a tím je 11e060f5ad01b3c5e2fd a to vubec nevím co to je za složku..
a když dam počítač=acer=users tak tm je další sloška a to Veřejné, a meno toho mého učtu to je v pořádku ale navíc se mi tam objevila složka UpdatusUsers která je zase chráněná a napíše že nemam opravnění pro otevření..
mohl by mi prosim nekdo poradit co s tim mám dělat? děkuju moc :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

K notebooku by mělo být nějaké recovery CD nebo DVD, mrkněte na to.

K druhé otázce - ta složka je dočasná složka při instalaci nějakého programu, instalátor ji asi zapoměl smazat.

A k těm antivirům - za antivir nebo obecně ochranu neplaťte, je to zbytečný, funkce placených antivirů stejně asi nevyužijete, spousta placených programů je ještě horších, než některé free řešení.

Plně postačí AVIRA Free, to je výborný antivir, jen neumí česky nebo Microsoft Security Essentials, který je též výborný, česky umí. Oba nejsou náročné na systém, můžu doporučit. A jiné free antiviry - avast! se docela dost zkazil, AVG a Bitdefender žádný zázraky nejsou.

hodnocení

na záloze by vir být neměl protože ty 4 dvd co to po mě při spuštěni před pul rokem chtělo sem projistotu udělal ještě než sem se připojil k internetu :) oki skusim na to ještě mrknout a pak se sem kdyžtak obrátím :) děkuji za odpovedi :)

hodnocení

0x

Problém je, že i na té záloze ten vir může být. Jsou dvě možnosti, nachystat si instalační CD s Win7+ potřebné ovladače, přeformátovat HDD a provést čistou instalaci (je to docela pakárna) a nebo vše nepotřebné ODINSTALOVAT, zbytky smáznout a projet antivirem. Pokud problém neodstraníte, pošlete log na stránku www.viry.cz Přečtěte si fórum ať víte jak získat log a pošlete ho na kontrolu. Ubezpečuji vás, z vlastní zkušenosti, že dokáží zahubit jakoukoliv havěď. Mě několikrát zachránili zadek!

bena*

Log klidně pošlete sem, já na log z RSITu nebo Hijackthis mrknu, tato poradna disponuje též zkušenými lidmi. Není třeba odkazovat na jinou poradnu, vše vyřešíme tady.

Návod na použítí RSITu najdete tady: forum.viry.cz/... a odkaz ke stažení je zde: images.malwareremoval.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]