Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval jsem si udělat prodlužku s voděodolnou zásuvkou. Tak jsem vzal od starší prodlužky kabel (prodlužce se rozbil vypínač jinak byla 100% funkční) a zapojil jsem ho na voděodolnou zásuvku. Vše jsem zapojil tak jak má. Hnědá fáze, modrý nulák, žlutozelený na kolík. Když zapojím prodlužku bez zátěže do zásuvky tak to vyhodí jistič. Zkusil jsem i prohodit fázy a nulák a stále to stejné.
V čem může být chyba? Zásuvka ve zdi je v pořádku. Kabel není nijak poškozen. Vše správně zapojeno. Děkuji za kařdou radu.
Dobrý den. Jak zjistí laik, kde je závada? Oddělá vodotěsnou zásuvku, namontuje na prodlužovací šňůru, jakoukoliv jinou zásuvku a vyzkouší. Když jistič vypadne, tak je špatná šňůra. Když nevypadne, tak je špatná, voděodolná zásuvka. Jen můj názor.
Kabel není nijak poškozen to myslíte jako že na něm žádný defekt vidět není? Když to vyhazuje jistič, tak někde musí jít fáze na nulák a vypadá to, jako když je někde v kabelu špatná izolace a kabel probijí fázi na jiné vodiče.
doplněno 09.09.12 23:01:Nepřejel kabel někdy v minulosti těžký náklaďák nebo nebyl nějak jinak mechanicky kabel namáhán?
Prodlužovák přece není žádná kosmická technologie. Prostě tam máte někde šlus - pokud tvrdíte, že kabel je v pořádku, tak závada musí být jedině v zásuvce - nepotkávají se vám tam někde dráty? Třeba z rozpletené žíly? Nejjednodušší by bylo vzít ohmmetr a změřit to - samotný kabel, pak kabel se zásuvkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.