Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naladit satelitni přístroj?

Od: mija* odpovědí: 7 změna:

Koupili jsme satelitni komplet Arivu102 E,parabola má dvě čidla tu už jsme namontovali a ted se nám nedaři naladit programy.Je možne že to naladi laik, nebo to raději svěřit technikovi?Nevite někdo na kolik taková služba přijde,nebo jestli nestači vzit přistroj a kartu a požadat v odborné prodejně na satelity o naladěni...před léty to šlo za 200kč.Jestli jste někdo ted řešil stejný problém poradte.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

vím, že je to pro někoho těžké. přístroj je přednaladěn, ale pokud budete trochu šikovní, tak to zvládnete. v manuálu je toho dost popsané, hlavně ohledně nastavení diseq atd. já osobně jsem jich takto nainstaloval několik. trvalo mi to o trochu déle,ale povedlo se.

juvla*
hodnocení

2x

Jak již bylo řečeno, musíte nejprve nastavit parabolu. Víte jak ji máte nasměrovat. Máte nastaven satelit. Na jaký program nastavujete.

drejdl*
hodnocení

2x

Obávám se dle Vašeho dotazu, že o tom moc nevíte. Buď budete muset nastudovat problematiku z literatury, hlavně nastavení paraboly, zapojení obou LNB a přepínačů diseqc, nebo lépe svěřit práci odborníkovi, který ji udělá lépe, za zlomek času a ne draho - podle mě se vejdete do 1000 Kč. Za ten ztracený čas to nestojí. Leda by Vás to nějak bavilo a chtěl jste tomu přijít na kloub. Byl jsem ve stejné situaci s motorem a zvládl jsem to.

figurek*
hodnocení

1x

parabolu nemůžete oživovat sami. Netrefíte směr. Stačí půl stupně vedle a jste bez signálu. Zavolejte televizního technika, aby vám parabolu nasměroval. Má na to nářadí a bude hotový za pár minut. Jak správně píšete, ve vaší prodejně vás na někoho odkážou.

Jak je parabola nasměrovaná, pak už to jde rychle. Spustíte autoscan, ten vám naladí všechny stanice, co se naladit dají. Nejdéle na celé akci trvá promazávání stanic. Po naladění budete mít v televizi celou horu balastu, všelijaké dohazovače, věštce, telešopy, regionální vysílání kdoví odkud a podobně. Půl hodiny budete v televizi uklízet a mazat a mazat. Tak mnoho zdaru. :)

des*

Podle mne se prodávají sat.přijímače s klamavou reklamou.Člověk se jen dozví že se strčí zásuvka do zdi auž to jede.Pardon, taky že se napojí anténa.Ale že je skoro nutností pozvat montéra,není psáno nikde.On totiž normální člověk tu anténu nenaladí.Protože nemají lidi ani páru o sat.nebi.Že si koupí anténu jak kráva a stačí jim poloviční.Nebo že si koupí kartu provozovatele a že mají programy zdarma,což je lež.Holt kšeft je kšeft.Ať se v tom vymáchá člověk sám jak chce.

hodnocení

0x

Parabola je nastavená a naštelovaná tak jak má být?

volf
hodnocení

0x

Zde přehled návodů na montáž satelitu:

Interaktivní pomů/...

Fotonávod montáže/...

Videonávod montáž/...

Případně textový /...

Snad Vám některý z těchto článků pomůže. Přeji hodně štěstí při instalaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak naladit satelit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]