Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám spoustu starých whsek domácího videa naší rodiny, vzhledem k tomu, že jsem dříve neměl kameru propojitelnou s pc, musel jsem vše zaznamenávat na whs a chtěl bych to nyní dát do pc poupravit a dát na dvd. Jakou si mám pořídit do pc tv kartu na propojení videa s pc, abych nevyhodil peníze jen tak vzduchem, už jsem si před dvěma měsíci objednal kabel usb připojení balené s instalačním cd, ale to prostě nefunguje, tak jsem zjistil, že je i tato možnost, díky všem moc
Pokud tu kartu chcete opravdu jen na tohle, vemte nějakou úplně nejlevnější, pokud máte v pc PCI slot, což většinou je, tak stačí karta s video/audio vstupem a kabel scart na svideo nebo na cinch, to už podle konkrétní karty taky není problém. Pak když se nainstaluje k té kartě software, tak už je to obvykle snadné. Výhodou samozřejmě je, že teď už většina těch, co se prodávají, zvládají i příjem DVB-T, což je dobrý příjem pár základních programů zadarmo. Ale to už je věc navíc. Ale takhle nahrát do počítače to zvládá opravdu i ta nejlevnější.
Já tohle řešil obyčejnou starou analogovou TV kartou do PCI, s videem jsem ji měl propojenou pomocí koaxiálního anténního kabelu (ale v tom případě musí mít VHS přehrávač modulátor, poznáte podle toho že má anténní vstup i výstup).
Potom jsem si přes program Honestech VHS to DVD našel požadovaný kanál, vybral rozumnou kvalitu kódování a už jen spustil v PC nahrávání a na "videu" přehrávání Takhle jsem zdigitalizoval asi 30 VHS kazet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.