Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechodka do Anglie

Od: kopretinkapaja* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz ohledně přechodek na eletriku do Anglie. Snažíme se sehnat přechodku, ale nemůžem sehnat žádnou do které by se dal zapojit notebook. Všechny dvoufázové spotřebiče normálně zapojím, ale třífázové nikoliv. Dá se vůbec přechodka do které by se dal zapojit notebook sehnat?

doplněno 07.09.12 17:44:

Tak už vím správné pojmy. Zapojím přístroje bez uzemění, ale s uzeměním ne.

doplněno 07.09.12 17:47:

Vidíte ty výčnělky na fotce, tak ty prostě překáží.

Přechodka do Anglie

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Třífázově připojený notebook...?

Máte zřejmě na mysli zástrčku se dvěma kolíky a dutinkou - zemí.

Bez obav tuto zástrčku zapojte do dvoudutinkové GB redukce, jakékoliv.

doplněno 07.09.12 17:59:

Chce to přechodku bez toho límce- aby ty dutinky byly na ploše.

kopretinkapaja*
hodnocení

Možná jsem špatně pochopila pojmy, ale to nemění nic na tom že do redukce kterou mám nemůžu svůj notebook zapojit.

ferda60*
hodnocení

0x

Když je nouze nejvyšší, poradí si čech v ostrovní říši i bez adaptéru ( proluka.net/...

Ale ti, co chtějí zůstat naživu si přece jen pro jistotu pořídí adaptér. Zběžně jsem našel dva pravděpodobně použitelné pro Váš účel:

softcom.cz/...

eshop.anglickysen.cz/...

První je dražší, sice má i "český"uzemňovací kolík, ale přesto do něj nemusí jít zastrčit každá (zejména starší provedení) česká zástrčka - nejlépe vyzkoušet v prodejně.

Druhá je levnější, ale výstupní zásuvku má německou. Protože ale většina nových síťových zástrček se vyrábí v provedení univerzálním (česko-německém), měla by jít v tomto případě použít také.

Podobnou lze jistě koupit i v zemi použití.

doplněno 07.09.12 22:28:

Ještě jeden levnější: eshop.anglickysen.cz/...

frafra
hodnocení

0x

a proc si po prijezdu do UK nekoupite prvni lepsi adapter? Prodavaji to na kazdem letisti a stoji to £5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]