Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nahrát analogový signál na USB flešku?

Od: gegena odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, máme stále analogový příjem přes kabelovku UPC do hodně staré televize. Jakým spůsobem můžu nahrávat pořady na USB flešku? Lze například koupit settobox s nahráváním, přes který by analogový signál jen procházel do televize, nebo je k tomu potřeba jiné zařízení? Při nejhorším použiji klasický videorekordér na kazety, ale tomuto řešení bych se chtěl vyhnout. Přece jenom doba kazet už skončila a nahraný pořad na flešce si mohu v klidu přehrát i v notebooku. Předem děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

A což dokoupit hybridní TV kartu do notebooku a nahrávat přímo v digitální podobě do NB? S nahraným pořadem už pak můžete libovolně manipulovat. Nevýhodou je ale nutnost mít při nahrávání připojený NB...

doplněno 07.09.12 10:32:

Hybridní karta umí přijímat i digitální signál, můžete tedy nahrávat přes anténu pořady i na chatě.

gegena
hodnocení

Tohle je další možné řešení ale ty karty jsou dražší než klasický settobox. Když to ale jinak nepůjde tohle bude asi jediné přijatelé řešení.

ladinpraha*

Některé TV karty (USB) jsou velice levné. Ale tady se vyplatí za kvalitu zaplatit. Já mám něco takovéhleho a nemá to chybu.

doplněno 07.09.12 09:55:

Analogový signál a fleška nejde dohromady. Ten signál se musí něčím zdigitalizovat a čím víc propojení, tím větší ztráty. Tohle je jednoduché a čisté řešení, které ti dává spoustu možností. To by se taky dalo nahrávat na staré video VHS a pak to přes videograbber digitalizovat.

gegena
hodnocení

Už jsem se díval. Skutečně se dají ty nejlevnější sehnat kolem 500 Kč i míň. Začínám o tomto řešení vážně uvažovat. Ale i tak neexistuje opravdu něco před tu televizi?

gegena
hodnocení

No jo, ale teď mě napadlo, jak to bude fungovat když odjedu na víkend na chatu a budu chtít něco nahrát do to ho notebooku. To bude muset být celý víkend zapnutý? Nebo ho uspím a on se jakože probere ze spánku signálem z té televizní karty? Funguje to tak?

praivo*

To asi nepůjde. Jedině ho brát s sebou na chatu - DVB-T signál tam snad je...

hodnocení

0x

Dobrý den,součástí t.zv.analogového balíčku od UPC jsou základní programy distribuovány digitálně,takže,když si koupíte Stb s nahráváním a naladíte na něm dig.kanály,můžete je nahrávat na USB zařízení.Já to taky používám.

gegena
hodnocení

Myslíte? To by bylo výborné. Platíme 200 Kč měsíčně a je v tom i 2M internet. A nepotřebuji k tomu ten jejich settopbox? Můžu si koupit jakýkoliv s DVB-C tunerem a nahráváním?

Mám úplně stejnou službu,plus telefon,žádné další zařízení nepotřebujete,zkuste si třeba od známých půjčit Stb,vyzkoušejte a uvidíte,že to funguje.Stečí anténní kabel

doplněno 07.09.12 10:28:

oprava-stačí

gegena
hodnocení

Dobrá. Vyzkouším to tedy. Díky moc za radu.

Nemáte zač,přeju hodně úspěchů.

doplněno 07.09.12 12:56:

Teď jsem si všiml,že píšete DVB-C,samozřejmě potřebujete Stb.DVB-T!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]