Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tichý větrák do koupelny

Od: yettivufo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám od manželky bojový úkol najít tichý ventilátor do koupelny.

Potřeboval bych obyčejný, ale co nejtišší.

Teď tam mám ventilátor s průměrem 100 mm a akustickým tlakem 38dB v 1metru.Má tah 100 m3/h.

Našel jsem si jeden, který má akustický tlak 26 dB, ale udávaný ve výšce 3 metry, tak nevím, proč to neudávají nějak jednotně.Navíc ty tiché mají tah jenom kolem 70m3/h, ale to by snad nevadilo.

Je ten rozdíl 12 dB opravdu výrazný?

Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Údaj o úrovni hluku lze vyhodnotit následovně.Každé zvýšení hlučnosti o 6 Db je zdvojnásobení akustického tlaku..

Co se týče ventilátoru,je nutno počítat s určitou minimální hlučností ,pokud bude třeba přepravit určité množství vzduchu.Snížit hlučnost lze pouze tecnickými prostředky,tedy použitím materiálů,které sníží odpor vzduchu a posunou rezonanci větracího systému mimo slyšitelné pásmo.Ale to určitě nebude zadarmo.

JABRAKA

yettivufo
hodnocení

Děkuji za radu.

A myslíte tedy, že si koupí tohoto větráku pomůžu?:

maleventilatory.cz/...

Teď tem mám tento:

kanlux.cz/...

Ten tišší je kupodivu lacinější, proto nevím, jestli mám těm parametrům věřit.

takjan*

Zase na druhou stranu zvýšení/snížení o 3dB sluchem jen tak nepoznáte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]