Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám mobil Nokia 5250, má operační systém Symbian, což je dosti špatný operační systém, ale o to nejde. Chtěla bych si do něj stáhnout nějaké aplikace z Nokia obchodu. Když si například vyberu, že si chci stáhnout Facebook chat,
napíšu tedy do okýnka svoje telefonní číslo, přijde mi smska s odkazem.
První otázka: Když v smsce, co mi přijde, odkaz otevřu, připojím se k internetu. Budu muset něco zaplatit?
A druhá otázka: A když náhodou nebudu nic platit, a pak v mobilu aplikaci otevřu a připojím se do ní, opět asi budu na internetu. Budu něco platit nyní?
"Něco platit"znamená, že mi nějakou částku odečtou z kreditu. Nemám žádný tarif, jenom kredit.
Předem děkuji za odpověď
Stáhni si Nokia Suite, přes kabel nebo Bluetooth připoj telefon k počítači a použij "Stáhnout do počítače". Aplikace se stáhne pomocí programu do tvého počítače a pak se přenese do telefonu, kde se to rovnou zobrazí výzva k potvrzení instalace. Nemusíš tudíž telefon připojovat k internetu, je třeba jen Ovi účet.
Pokud nebudeš vědět jak na to, můžu ti poslat návod (obrázky nebo video).
I když já zase mám Facebook předinstalovaný (C6-00, Symbian s60v5) a nemůžu se ho zbavit
@bena: Jenže operátor taky může účtovat za kB (T-mobile 0,06 Kč/kB a nikde jsem nenašel, že by cena byla nějak omezená).
Jednou jsem na internet šla, a byly to hrozné peníze, tak od té doby tam radši ani nepáchnu. Snad 80kč si účtovali za pár minut surfování!
To s tím stáhnutím do počítače nebo přes bluetooth jsem chtěla zkusit, napadlo mě to, ale tlačítka u většiny aplikací nešla stisknout.
Nakonec se na to radši vykašlu. Radši se obejdu bez pár zajímavých a lákavých aplikací, než abych si nechala víceméně pro nic sebrat peníze z kreditu, které mohu využít mnohem lépe, třeba na nějaký důležitý telefonát nebo třeba poslat pár mmsek, které jsou taky trochu dražší.
Děkuji všem za odpovědi.
Tlačítka nešla stisknout... Máš tam účet?
doplněno 03.09.12 15:08:Je třeba se zaregistrovat a označit, jaký máš telefon.
Není nutné se registrovat - stačí ve výchozím mobilním prohlížeči (ten co tam je) skočit na ten store.ovi.com a bezplatné aplikace (a hry pochopitelně i) lze stahovat bez registrace.
To je sice pravda, ale já jsem psal o instalaci přes počítač, ke které je třeba registrace a běžící Nokia Suite. Vím, o čem píšu, sám to používám.
doplněno 03.09.12 20:45:Některé telefony mají přímo zabudovanou aplikaci Noki Obchod. Ale 5250 asi nemá, protože (aspoň podle jisté recenze) nemá WiFi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.