Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aplikace do Symbianu

Od: lucimera* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den :)

Mám mobil Nokia 5250, má operační systém Symbian, což je dosti špatný operační systém, ale o to nejde. Chtěla bych si do něj stáhnout nějaké aplikace z Nokia obchodu. Když si například vyberu, že si chci stáhnout Facebook chat,

( store.ovi.com/...)

napíšu tedy do okýnka svoje telefonní číslo, přijde mi smska s odkazem.

První otázka: Když v smsce, co mi přijde, odkaz otevřu, připojím se k internetu. Budu muset něco zaplatit?
A druhá otázka: A když náhodou nebudu nic platit, a pak v mobilu aplikaci otevřu a připojím se do ní, opět asi budu na internetu. Budu něco platit nyní?

"Něco platit"znamená, že mi nějakou částku odečtou z kreditu. Nemám žádný tarif, jenom kredit.

Předem děkuji za odpověď ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Stáhni si Nokia Suite, přes kabel nebo Bluetooth připoj telefon k počítači a použij "Stáhnout do počítače". Aplikace se stáhne pomocí programu do tvého počítače a pak se přenese do telefonu, kde se to rovnou zobrazí výzva k potvrzení instalace. Nemusíš tudíž telefon připojovat k internetu, je třeba jen Ovi účet.

Pokud nebudeš vědět jak na to, můžu ti poslat návod (obrázky nebo video).

I když já zase mám Facebook předinstalovaný (C6-00, Symbian s60v5) a nemůžu se ho zbavit*bum*

doplněno 02.09.12 20:41:

@bena: Jenže operátor taky může účtovat za kB (T-mobile 0,06 Kč/kB a nikde jsem nenašel, že by cena byla nějak omezená).

bena*
hodnocení

0x
Symbian až tak špatný systém není. Zkuste ve Vašem telefonu otevřít internetový prohlížeč. Zadat tam store.ovi.com a připojit se přes operátora. Hodina surfování stojí zhruba 15kč, ovšem maximálně za den zaplatíte 30Kč. takže zahájíte-li více jak 2 hodinové bloky, za den by jste měla zaplatit nejvýše 30 kč. Tento telefon myslím wifinu nemá a tak se nelze zdarma připojit.
Na té stránce [to je oficiální obchod] pak najdete plno aplikací, stačí si jen vybrat.
Aplikace Facebook chat ale připojení k internetu vyžaduje a zase jsme u toho. Nicméně u operátora si lze objednat výhodné balíčky, O2 nabízí internet v mobilu za 150Kč na měsíc, myslím, že je to snesitelné.
Kdyby něco, napište.

"Hodina surfování stojí zhruba 15kč, ovšem maximálně za den zaplatíte 30Kč. takže zahájíte-li více jak 2 hodinové bloky, za den by jste měla zaplatit nejvýše 30 kč." To záleží na operátorovi. Většinou se to účtuje za počet stažených dat, než za čas. Já mám internet v mobilu za 39kč měsíčně + 25kč za každé zvýšení FUP.
bena*

Píšu to takhle, protože tazatelka má O2 (ptala se mě na roaming) a tak jsem ji to přímo takhle napsal. O2 to má takhle u předplacených karet a tarifu O2 Zero. FUP tam je 30MB na den, po překročení FUP je rychlost stažena na minimum.

lucimera*
hodnocení

Jednou jsem na internet šla, a byly to hrozné peníze, tak od té doby tam radši ani nepáchnu. Snad 80kč si účtovali za pár minut surfování!

To s tím stáhnutím do počítače nebo přes bluetooth jsem chtěla zkusit, napadlo mě to, ale tlačítka u většiny aplikací nešla stisknout.

Nakonec se na to radši vykašlu. Radši se obejdu bez pár zajímavých a lákavých aplikací, než abych si nechala víceméně pro nic sebrat peníze z kreditu, které mohu využít mnohem lépe, třeba na nějaký důležitý telefonát nebo třeba poslat pár mmsek, které jsou taky trochu dražší.

Děkuji všem za odpovědi.

stirecek*
K čemu by ti ta aplikace byla, když na facebok se stejně bez připojení nepodivas...
praivo*

Tlačítka nešla stisknout... Máš tam účet?

doplněno 03.09.12 15:08:

Je třeba se zaregistrovat a označit, jaký máš telefon.

bena*

Není nutné se registrovat - stačí ve výchozím mobilním prohlížeči (ten co tam je) skočit na ten store.ovi.com a bezplatné aplikace (a hry pochopitelně i) lze stahovat bez registrace.

praivo*

To je sice pravda, ale já jsem psal o instalaci přes počítač, ke které je třeba registrace a běžící Nokia Suite. Vím, o čem píšu, sám to používám.

doplněno 03.09.12 20:45:

Některé telefony mají přímo zabudovanou aplikaci Noki Obchod. Ale 5250 asi nemá, protože (aspoň podle jisté recenze) nemá WiFi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]