Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na satelitu mi jdou jen programy ČT1,ČT2,

Od: arnost* odpovědí: 19 změna:

Dobrý večer,nevím si rady.Prosím pomozte! Mám satelit zn:Multiview na dvě televize. Používám kartu CSLink tu co jsou tam jen volné programy.Ale dnes večer když jsem chtěl koukat na TV NOVU tak mi to napsalo,že je zakodovaná,totéž píše i u Primy,Fandy Markýzi... jediné co jde je ČT1,ČT2,ČT24,Očko a ST1,a 2. Nevím kde je chyba.Zkusil jsem zadat tovární nastavení a naladit znovu družice.Ale výsledek je stejný. Poradí mi prosím někdo co mám udělat?

doplněno 09.11.12 16:15:

Děkuji Všem za odpovědi, pravda je že po zaplacení poplatku televize zase hraje. Jsou to prostě podvodníci. Já bydlím ve Velkých Hamrech a nemám možnost přijímat signál s pozenmích vysílaču. Teď jen můžu čekat,mám totiž Ranaulta tak,tak že budu platit poplatky automobilce...nebo co poplatek za lednici. Je to prostě bordel...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

a máte uhrazen servisní polatek?

cslink.cz/...

doplněno 07.11.12 21:05:

tak se nedivte, a buď uhradíte, nebo přejdete na pozemní signál..

doplněno 08.11.12 12:10:

Arnošte, to je život. Stále tvrdím, že se změny budou dělat stále a zadarmo nebude nikdy nic. (jen dočasu)

arnost*
hodnocení

Ne,

doplněno 07.11.12 22:02:

Nevím proč bych měl něco hradit? Já tu kartu kupoval s tím,že doživotně bude bez poplatů.

To jsme si mysleli všichni. Ovšem Skylink/CSlink je soukromník, navíc nemající zastoupení v ČR, tak může zavést poplatky jaké uzná za vhodné. Vy můžete uznat za vhodné, dále nevyužívat jeho služeb.

luke237
Prekvapuje me, ze nekdo jeste neslysel o zavedeni vypalneho ze strany CS Linku. Je to aktualni tema minimalne uz od brezna letosniho roku a na satelitnich serverech se prakticky o nicem jinem nepsalo, protoze to postihuje takove velke mnozstvi lidi.

Luke237, taky mě to překvapuje.

doplněno 08.11.12 02:24:

A to satelit nemám tudíž ho ani nepoužívám.

hodnocení

0x

Jinak u CSlinku se postupne odpojuji kanaly , davno se prechazi na skylink a kodovani irdeto. A musi se platit servisni poplatky 29kc/mesicne.

jencek12
hodnocení

0x
SERVISNI POPLATEK ZATIM PLATIT NEMUSITE, POKUD JSTE SI V LETOSNIM ROCE VYMENIL KARTU S IRDETEM. SKYLINK POZADOVAL ZA TUTO VYMENU 600,- JAKO BONUS DAVAL 2 MESICE VOLITELNEHO BALICKU ZDARMA. POKUD VAM JDE JEN CT1 A POD. BUDE ZREJME TIM ZE MATE STALE STAROU KARTU s dekodovacím zarizenim CryptoWorks. PROTO SI ZAZADEJTE O VYMENU

No hlavně,pokud máte Receiver se starým kódováním (CryptoWorks),tak budete muset vyměnit i ten.Ale ten už je poněkud dražší,než samotná karta...

jencek12

na receiver jsem zapoměl...asi to nejduležitější. nejlevnější na irdeto cca. 1000

Nestastnik, Jencek12: Kde jste pánové přišli na to, že je potřeba nový reciever? *ee* Karta Skylink Výměna se systémem Irdeto ICE je právě na to, aby fungovala i v zařízení s dekodérem Cryptoworks. A funguje samozřejmě i v přístroji s dekodérem Irdeto.

martinhajek*
Přesně tak.

Jenže tohle platí jen do doby,než skončí vysílání k kódování CryptoWorks (nejdéle do konce letošního roku).Poté už musíte přijímač

jen Irdeto nebo kombinace CryptoWorks/Irdeto.

Karty Cryptoworks budou fungovat i příští rok. Jen není jasné jak dlouho. Letos jen končí oficiální (servisní) podpora od společnosti Irdeto.

I když ani to není tak jisté viz Skylink zde

Ale od 1.12. 2012 na kartách Cryptoworks pojede jen základní "neplacená"nabídka. Samozřejmě po zaplacení SER-PO.

martinhajek*
To není pravda. ICE karta strčená v CRW čtečce přijímá ze satelitu caid OD96, což je Irdeto tvářící se jako Cryptoworks. Vypínání CRW se ho netýká, ICE karty dál poběží i v CRW čtečkách.
arnost*
hodnocení

Dobrý den,musím přiznat,že si připadám jako negramot.:( Nemám ani potuchy,co to všechno znamená.Můžu Vás tedy porosit o trochu srozumitelnější výsvětlení. Omlouvám se,ale opravdu tomu nerozumím*hi*

martinhajek*
Není to nic složitého. Platformy CS link a Skylink používaly léta kódovací systém Cryptoworks. Jenže licence k němu byla prodána společnosti Irdeto a ta se rozhodla, že už ho nebude podporovat a vylepšovat v případě že by došlo k jeho prolomení piráty. Proto se obě platformy rozhodly, že přejdou na kódování Irdeto-sys a Cryptoworks vypnou. To ale znamená výměnu karet. Aby si nemuseli diváci hromadně pořizovat receivery se čtečkami IRD, nebo moduly s externím dekodérem IRD, inspiroval se Skylink rakouskou platformou ÖRF Digital a uvedl na trh kartu ICE. Ta se vyznačuje tím, že dokáže fungovat ve čtečkách obou těchto kódovacích systémů. Ve čtečce IRD přijímá zápisy z identu (caidu) Irdeto jako běžná Irdeto karta, ve čtečce CRW přijímá zápisy přes speciálně pro ní vysílaného ident s označením "OD96", který se tváří jako Cryptoworks ale je to vlastně upravené Irdeto. Tohoto identu se tedy vypínání čistého Cryptoworksu netýká, proto bude karta ICE i nadále fungovat ve čtečkách CRW, i když bude Cryptoworks dávno vypnutý. ICE tedy neumí skutečný Cryptoworks, umí ho jenom emulovat pro CRW čtečky. Kromě této karty distribuuje Skylink i klasické Irdeto karty.
Aby jsme se nenudili, loni se Skylink a CS link spojily pod hlavičkou lucemburské M77, ta vymyslela, že se CS link zbaví placených kanálů a nabídla jeho zákazníkům přechod ke Skylinku. Zároveň vyslyšela přání tehdejšího vedení Skylinku a zavedla servisní poplatek, zkracovaný v diskusích na "SER-PO", nadšenými diváky platformy familiárně nazývaný "PO-SER".

V tom případě Vás požádám o postup,jak zjistit,zda to můj přijímač dokáže...

Děkuji moc.

martinhajek*
ICE funguje ve všech certifikovaných dekodérech CRYPTOWORKS a IRDETO. Většina lidí to řešila zapůjčením karty a když to běželo, koupili si jí.

volf
hodnocení

0x

Zde je souhrn všech možných přičin, proč mohou přestat fungovat programy ze satelitu a jak se dají řešit:

www.digiprijem.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]