Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže při aktualizaci

Od: delta® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den! Aktualizovala jsem si software - Nokia 6300 - přes Nokia Suite, přerušilo se to. Vyzvalo mne to, ať odpojím kabel USB od přístroje a zase zapojím - ale instalace nepokračuje, na displeji se mi objevilo "Test mode" a nic se neděje. Co teď? Pomozte mi! Mobil je mrtvý, jen na displeji je červeně Test mode. *plac*Zazálohované vše mám...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Napojit od OVI a vrátit aktualizaci zpět.

hodnocení

nerozumím - Napojit od OV

doplněno 02.06.13 19:17:

Opravuji - Napojit od OVI

praivo*

Asi myslel to, že máš ten telefon zkusit znovu připojit k počítači přes OVI Suite.

hodnocení

Nešlo to, bylo to zamrzlé. Vytáhla jsem baterku, zase vložila - a mobil naskočil, bohužel v angličtině. Vrátilo se mi to do továrního nastavení. V Language mezi zobrazenými jazyky četina nebyla. - A to vše se mi stalo po aktualizaci - kdybych to tušila, tak na to nesáhnu!

Nastavení češtiny se prý dělá v servise za 500 - 600kč. Takovou cenu už nemá ani ten mobil... ( Nokia 6300). Ach jó... *zed*

praivo*

Zítra ti napíšu, jak na češtinu zadarmo ;) Jde to, dělal jsem to.

doplněno 03.06.13 10:14:

1. Připoj telefon USB kabelem k počítači a spusť Ovi Suite, až se tě mobil zeptá, v jakém režimu se má připojit, vyber Režim Nokia.
2. Stáhni si a někam rozbal NSSPro.
3. Spusť.
4. Vpravo nahoře do políčka "Product Code"napiš 0537626 a klikni na "Write".
5. Zavři okno NSS.
6. Pro jistotu restartuj telefon.
7. V okně Ovi Suite klikni na ikonu aktualizace softwaru a u 6300 klikni na "přeinstalovat".
8. Znovu nainstaluj aktualizaci.
9. Vyber češtinu.

HOTOVO.

doplněno 03.06.13 10:19:

Tenhle návod není z internetu, napsal jsem ho sám a zároveň jsem to na své 6300 vyzkoušel.

hodnocení

Díky! To by bylo super! *tanec*

hodnocení

Tak jsem se do toho před chvíli pustila, vše probíhalo dobře, ale NIKDE nebyla nabídka zvolit češtinu - takže to mám pořád v angličtině. Kde ta čeština je? *zed*

praivo*

Není ani ve volbě jazyku v telefonu?

doplněno 03.06.13 19:15:

Má to být v "Phone language". Zkus ještě kód 0547476.

hodnocení

Ne. Dala jsem klíč SETTINGS - PHONE - LANGUAGE SETTINGS - RECOGNITION LANG. = tady mám angličtinu, je zde volba z 8 jazyků, ale čeština tam není...

V PHONE LANGUAGE mám nastaveno AUTOMATIC, jinak je tam taky volba z 8 jazyků, ale bez češtiny. ..:(

V SIM LANGUAGE =not available

hodnocení

Znovu jsem to přeinstalovala s novým kódem. Toto je závěr instalace i.nahraj.to/... A čeština nikde... Nemůže být někde jinde? *ee*

doplněno 03.06.13 20:34:

Hledám to v SETTINGS - PHONE - LANGUAGE SETTINGS

hodnocení

Díky, už se na to chystám. Prosím jen - mám ze včerejška Nokia suite - a ty píšeš Ovi suite. Je to jedno a totéž?

A ještě restart telefonu = vypnout a zapnout telefon? Díky.

praivo*

Omlouvám se, myslel jsem samozřejmě novou N Suite. Ano, restart = vypnout + zapnout.

hop®
hodnocení

0x

Pravděpodobně byl pro aktualizaci SW vybrán chybný "language pack", který neobsahoval češtinu. Zkusil bych najít příšlušný SW s češtinou a přehrát znovu...

praivo*

Nokie se na jazykový balík neptají, instalují si ho automaticky podle výrobního kódu (Product Code).

pearmonik*
hodnocení

0x
Muzu akorat potesit ze v podminkach u aktualizace nokie je alespon u e51 bylo ze prichazite o zaruku ale v servisech to snad neresi. Je to takovy nekonecne dlouhy dokument ktery kazdy odsouhlasi a radostne hned aktualizuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]