Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych požádat o radu s výběrem diktafonu. Potřebuji něco do školy na přednášky, takže kapacita min.1hod. (ideální by byla paměťová karta), vyměnitelné baterie a mikrofon s dosahem, tak 3 metry. Nemusí to být "novinářská" kvalita ale je toho velké množství a ne vždy vysoká cena znamená solidní kvalitu. Nemáte prosím někdo zkušenost a nějaký typ?
Mám NOKIA 6300 a samozřejmě nahrávání na kartu umí. Problém je, že jakýkoliv ruch v její blízkosti potlačí směrovost a nahrávka je samý šum. Zkusím ještě jiný typ, děkuji za pomoc.
Kupte si jakýkoliv STEREO diktafon, stereonahrávka je podstaně srozumitelnější. Je to jednoduché, protože pořizuje nahrávku pro každe ucho zvlášť, mozek si pak připřehrávání líp poradí s okolními ruchy. Rady s diktafonem v mobilu jsou ůplně na nic, pokud nemáte nějaký smartphone se stereonahráváním :D. Já pouřívám stereo diktafon už několik let a ty nahrávky jsou opravdu nesrovnatelně výborné, navíc diktafony v mobilu mají hanebný frekvenční rozsah, který nhrávce rozhodně nepřispívá.
doplněno 31.08.12 10:12: Například nejlevnější stereo Olympus (bez karty) dokáže nahrát přes 4hodiny stereozáznamu s rozsahem 50-18 000Hz a jeho výdrž je kolem 8hodin na 2 AAA články, kvalitě záznamu mu i ten nejlepší mobil nesahá ani po kotníky Při použití sluchátek během přehrávání, budete rozumět každému slovu na několik desítek metrů i v hlučném prostředí.
Tento je dokonce na kartu a s radiopřijímačem:
Moc děkuji za opravdu konstruktivní radu. Vůbec mě nenapadlo, že to stereo může být tak zásadní. Kolegyně používá diktafon od Olympus a moje nahrané "skřehotání" bylo trapným pokusem, který jsem ani nevytáhl na světlo. Jdu prohledat web a pokusím se něco solidního, ve stereu koupit. Samozřejmě pro vás karma+
V dnešní době i ten nejlevnější stereo diktafon bude dost kvalitní na výbornou a srozumitelnou nahrávku přednášky, takže vybírat už jen podle vychytávek které lze využít, nebo na druhou stranu nejsou potřeba - podsvit displaye, velikost paměti / možnost karty, formát nahrávky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.