Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Playstation 2 - přehraje jen nějaké hry

Od: ramirez* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

pořídil jsem si bazarovýho Playstation 2, vše jsem zapojil, jak má být, ale bohužel mi spustí jen cca každou třetí hru, u těch ostatních mi hlásí chybu (hry na PS1, co jsem ještě měl a co mi normálně fungovaly, to nechce spustit vůbec). Nevíte, kde může být chyba, proč mi některé hry pustí v pohodě a některé nechce vůbec načíst? A nevíte, kolik by stála případná oprava?

Díky všem za odpověď!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machal02*
hodnocení

2x

jak jsem již psal mohou být i vadné media neboli dvd nebo cd jestli je možnost tak zkontrolovat na pc přes NERO media které nechce PS2 načíst na chyby abys zbytečně nevyhazoval peníze za servis

ramirez*
hodnocení

V PS2 nefunkční hra vyzkoušena v PC a vypadá to, že by měla normálně fungovat, vada tedy bude spíše v PS2... Už jsem kontaktoval jeden servis zabývající se opravami konzolí, tak čekám na odpověď a podle toho se dál zařídím. Díky za odpovědi ;)

ramirez*
hodnocení

A ještě doplňující otázka- fungují vůbec na PS2 hry z PS1?

jana167

machal02*
hodnocení

0x

přičin může být více špatné cd (již špatně čitelné) nebo jsou problémy z laserm může se jednat třeba jen zaprášenym laserm nebo je rozhozen nebo je již slabý cena opravy nevím na kolik by vyšla chtělo by to vědět jaké označení má play station jet SCPH a nějaké číslo protéže tam jsou rozdílné ceny + připočítat práci to si taky ůčtujou jinak

ramirez*
hodnocení

Mám typ SCPH 35004. Když vložím disk do mechaniky, naskočí mi ta obrazovka "Browser", ale DVD se samo nenačte, tak odkliknu to Browser, ale pouze mi to zahlásí "Error Disc", ale jiné hry to spustí hned bez problému... Zkusím kontaktovat přímo opravnu konzolí.

machal02*
hodnocení

0x

hry z ps 1 na ps2 fungují

doplněno 30.08.12 14:19:

vyhodilo to při testu dvd nějaké chyby

možná bude stačit vyčištění mechaniky DVD POZOR pokud by ses do toho pustil sám při rozdělavání ps2 je kryt spojen páskovým vodičem tak abys ho nepoškodil

ramirez*
hodnocení

Už mi přišla odpověď od toho servisu, výměna laseru stojí 1290,- Kč (víc než mě stál PS2 samotnej :D). Ještě se zkusím přeptat ohledně toho vyčištění (sám se do toho pouštět určitě nebudu), anebo si tohoto nechám na náhradní díly a koupím si Stationa novýho *frajer* Já jsem přemýšlel o PS3, ale na to moje občasné blbnutí mi bohatě stačí PS2...

mkat*
hodnocení

0x

A davaš tam originalne cd-čka,alebo napalovane?Ak davaš napalovane maš zamontovany čip?Problem by mohol byť aj v tomto.

ramirez*
hodnocení

CDčka (PS1) i DVDčka (PS2) jsou všechno originál.

ramirez*
hodnocení

Sory, že se ptám jak troll, ale ty hry z PS1 taky dám normálně do mechaniky a ona už by je měla automaticky načíst (stejně jako ty na PS2), nemusím nikde nic přenastavovat? *ee*

machal02*
hodnocení

0x

když si netroufáš na vyčištění ps sám tak můžeš použít čistící cd ale není to stejné jak bys to čistil sám ještě co bys mohl vyzkoušet na rychlo je otevřít mechaniku a pokusit se ji vyfoukat fenem víc ti momentálně nemůžu pomoct

doplněno 30.08.12 18:24:

ještě dodatek k tomu nastavování pokud je tam chip tak u některých druhú se muselo nějak cvaknout na reset tlačítko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]