Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozbil se mi foťák tak si k vánocům přeji nějaký nový a kvalitnější, protože mě focení hodně baví. Doteď jsem měla kompakt 10,1 megapixel a chtěla bych něco kvalitnějšího s čím bych mohla fotit trochu profesionálněji ne jenom fotky do rodinného alba a podobně... bohužel jsem po finanční stránce ještě závislá na rodičích a ti mi nějakou drahou zrcadlovku za 10 tisíc nekoupí... tak bych se vás chtěla zeptat jestli nevíte o nějakém kvalitním v cenovém rozsahu okolo 4000-4500? na internetu je toho tolik že se v tom nevyznam, nevím který by se pro mě hodil a jestli vůbec nějaký kvalitní za tuto "nízkou" cenu je. díky za odpověd
Primárně se naučte fotit - kvalita fotek spočívá v první řadě ve schopnostech fotografa, kvalita foťáku je také důležitá, ale až druhořadá... Takže si vyberte foťák, který má možnost plně manuálního ovládání expozice (tak si lze hrát např. s hloubkou ostrosti a jinými ´efekty´), aspoň trošku slušným objektivem a snímačem - a pokud něco vybraný foťák nedokáže vyfotit, je důležité aspoň vědět proč (pak to s lepším foťákem dokážete). Čím dál častěji totiž potkávám lidi se slušnou zrcadlovkou v ruce - ale mají ji přeplou na plný automat a neumí si ani objekt kompozičně ´srovnat´ - říkám jim "cvakalové"...
Jen tak namátkou jsem kouknul třeba na fotoskoda.cz/... ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.