Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozbil se mi foťák tak si k vánocům přeji nějaký nový a kvalitnější, protože mě focení hodně baví. Doteď jsem měla kompakt 10,1 megapixel a chtěla bych něco kvalitnějšího s čím bych mohla fotit trochu profesionálněji ne jenom fotky do rodinného alba a podobně... bohužel jsem po finanční stránce ještě závislá na rodičích a ti mi nějakou drahou zrcadlovku za 10 tisíc nekoupí... tak bych se vás chtěla zeptat jestli nevíte o nějakém kvalitním v cenovém rozsahu okolo 4000-4500? na internetu je toho tolik že se v tom nevyznam, nevím který by se pro mě hodil a jestli vůbec nějaký kvalitní za tuto "nízkou" cenu je. díky za odpověd
1x
Muzete mne ukamenovat, muzete se na hlavu postavit..., ale nic slusneho alespon pro kategorii „pokrocileho fotoamatera” za uvedenou cenu nekoupite.
0x
Primárně se naučte fotit - kvalita fotek spočívá v první řadě ve schopnostech fotografa, kvalita foťáku je také důležitá, ale až druhořadá... Takže si vyberte foťák, který má možnost plně manuálního ovládání expozice (tak si lze hrát např. s hloubkou ostrosti a jinými ´efekty´), aspoň trošku slušným objektivem a snímačem - a pokud něco vybraný foťák nedokáže vyfotit, je důležité aspoň vědět proč (pak to s lepším foťákem dokážete). Čím dál častěji totiž potkávám lidi se slušnou zrcadlovkou v ruce - ale mají ji přeplou na plný automat a neumí si ani objekt kompozičně ´srovnat´ - říkám jim "cvakalové"... ![]()
Jen tak namátkou jsem kouknul třeba na fotoskoda.cz/... ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.