Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný tablet - má to smysl?

Od: chloe* odpovědí: 6 změna:

Nejsem zrovna technický typ, tak třeba někdo poradí :) Hodně cestuji v rámci služebních cest, přespávám po hotelech atp. Nebaví mě tahat s sebou notebook, který má několik kg :-/ Nepotřebuji přístroj pro práci, mám k dispozici přes den kancelář, ale uvažuji nad tabletem, kam bych si stáhla (popř. na flashku) pár filmů, seriál... Abych se zabavila při cestě nebo čekání na spoj. Teď zrovna mi v hotelu nešla TV a nějaký kutil měl přijít až ráno a já neměla celý večer co dělat :-/ Stačí mi se připojit na net a přečíst mail, popř. naťukat pár zpráv na icq v případě nouze přehrát seriál. Nečekám žádnou super kvalitu obrazu ani velkou paměť, nechce se mi investovat nějak horentní sumy. Nepotřebuji s přístrojem pracovat, otvírat tabulky a upravovat je, skutečně chci jen "hračku" na ukrácení nudné cesty nebo večera

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když už nějaký levnější (tím myslím kolem 5000 Kč), tak aby měl kapacitní display, minimálně 1GHz procesor (600MHz bude šíleně pomalý), alespoň 512MB RAM (Lépe 1GB) a nějaký ten grafický akcelerátor, aby se všechno nevykreslovalo pomocí už tak dost pomalého procesoru (nebo se vám bude sekat i hloupý seriál) ;)

doplněno 26.08.12 23:27:

Něco takového by Vašim požadavkům mohlo vyhovět ;) tablety.heureka.cz/...

hodnocení

0x

A co takhle knížka?

chloe*
hodnocení

Jsem velký čtenář, ale za jízdy číst nemohu, dělá se mi špatně. A vzhledem k tomu, že jezdím trasu Plzeň - Brno/Olomouc/Ostrava je koukání z okna dost nuda :)

Aj, to je pravda. Taky mi bývá v buse při čtení zle (myslela jsem ale do toho hotelu atd.). Ve vlaku většinou poslouchám hudbu a u toho píšu. To je nejlepší relax. Pokud ta vaše cesta trvá míň jak dvě hodiny, tak to podle mě moc smysl nemá. K tomu vám poslouží i nějaký lepší telefon.

doplněno 27.08.12 00:53:

No, tak teprve teď jsem si všimla té Plzně (:D). To už by asi bylo na pováženou. Ale víte... jsem velký odpůrce tabletů, takže můj názor asi nemá moc váhu :D.

bena*
hodnocení

0x

No, levné tablety za moc nestojí a moc dlouho nevydrží. Většinou mají v sobě operační systém Android a ten si časem můžete zastlat a nebude tak rychlý. Navíc Android není moc spolehlivý.

Kupte si radši starší iPad - ve skladech se ještě válí iPad2, mrkněte: tablety.heureka.cz/... Třeba časem si tablet zvyknete, tak ať máte něco použitelnějšího.

Ale pokud chcete něco levnějšího a též kvalitního spolehlivého, můžu doporučit Blackberry Playbook - tablety.heureka.cz/... Navíc je lehoučký. Myslím si, že tohle bude asi tablet pro Vás.

A kdyby jste trval na Androidu, mrkněte na Emgeton Consul 2 tablety.heureka.cz/... nebo opravdu levný Emgeton Consul 3 - tablety.heureka.cz/... - ten je vůbec malý, přenosný, lehký.

hodnocení

0x

Mohu se podepsat pod iPad... hlavně dlouhodobá zkušenost.. na zahnání nudy ideál...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]