Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s naladenim programů DVB-T

Od: bohous23* odpovědí: 3 změna:

Hezké odpoledne. Bydlím v rodiném domě a řeším problém s příjmem DVB-T signálu . Máme 3 televize.

V 1 patře máme dvě starší CRT TV se setoboxem , tady je vše v pořádku . Chytím všechny programy. Delka koaxialu asi 15 m

V přízemí máme LED LG 47LV5500 která má integrovaný DVB-T tuner. Zde však nastává problem. Tady chytím pouze CT1,CT2,CT24,CT4 a radia. Zkoušel jsem použít setobox a propojit ho s LED TV. A vysledek je stejný - naladí pouze CT1,CT2,CT24,CT4. Délka koaxiálu 20-30 m + 2x rozbočovač signálu. V plánu je koupit jeden robočovač s 3mi výstupy.

Co s tím?

čím to může být?

Anténu mám tuto Iskra P-2845 FZ, je bez zesilovače signálu.

Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Každá zásuvka,každé rozbočení, signál oslabuje.Zkuste vzít tu spodní tv a napojit ji na koax v patře a zkusit naladit. Když chytne,je to v kabelu co jde dolů.Osobně jsem tohle řešil zakoupením zesilovače přímo na anténu s adaptérem a u dalších tv(máme jich v domě několik) jsem do větve ještě nainstaloval zesilovač ze kterého jdou tři výstupy a daný signál posílí. Od té doby o.k.Názvy zesilovačů a antény nevím,omlouvám se. Mám ale na anténě údajně ten nejsilnéjší co šlo dát.

hujer123*

S anténím předzesilovačem opatrně. Pokud je nutný, tak jen takové zesílení, které stačí. Na pokrytí ztrát v kabeláži, rozbočení a zásuvkách použít linkový zesilovač.

Možná se vám mé doporučení nebude líbit, ale nejvhodnější je pozvat antenáře, který změří signál, vybere anténu, případně doplní antenní zesilovač a udělá rozvod. Bez měření je vše o náhodě a v určitých situacích by mohli nastat problémy. Tím myslím změnu ročního období, déšť a podobně.

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus místo slučovačů ,či rozbočovačů a dlouhého kabelu použít malou domácí anténu.Většinou to stačí pro oba přenosové multiplexy.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]