Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odblokovat dálkové ovládání

Od: lokina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Poradí mi někdo, mám zablokované dálkové ovládání u sat. přijímače Technisat Technisat sir? Mám ho pár dní a nešel mi ovládat

zvuk u televize Panasonic, tak jsem podle návodu namačkal současně knoflíky sat1 a sat2, pak byla jště jedna možnost tv a ok a

od té doby ovladač nefunguje. V manuálu se píše, že mohou být vybité baterie, nebo špatně nastavené kody. Baterie jsou nové

a kody neumím nastavit, protože ovladač nereaguje. Děkuji předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Určitě je v návodě,jak použít tlačítko reset.

chlapek
hodnocení

0x

Zdravim, zkuste vyndat baterie na 5 minut a pak je dejte zpět. Ještě skuste vyndat ze zástrčky satelit taky na 5 minut a pak znovu zapojit. Může se Vám nakonec stát, že vymažete vše z pamětí a můžete se dostat do výchozích nastavení všech zařízení. Pokud si tedy nejste jistej, pak byste tedy raději měl zavolat technika.

hodnocení

0x

Nevím, kde jste přišel na to, že by vám měl tento ovladač fungovat na TV Panasonic? V návodu nic takového není. Jestli vám některé funkce TV fungovaly byla asi náhoda podobného kódu. Tento ovladač umí ovládat jen dva přístroje Technisat (2x sat, nebo sat+TV). A přesně tohle jste svým počinem dokázal. Nastavil jste ho na ovládání dvou satelitů Technisat. Ale tohle všechno je v návodu. Buď jste špatně četl nebo špatně pochopil.

Přepnutím volby dálkového ovládání lze tímto dálkovým ovládáním ovládat televizní přístroj TechniSat, stejně
jako dva přijímače TechniSat se stejným kódováním.
> K přepnutí volby dálkového ovládání stiskněte zároveň požadované tlačítko (SAT1, SAT2 nebo TV)
a OK!
Věnujte pozornost:
Pro obsluhu tohoto přijímače musí souhlasit zde zvolená možnost dálkového ovládání a nastavené kódy
dálkového ovládání.

...

Nejprve udělejte, jak už radil chlápek restart přistroje, tzn. vytáhnout za sítě a po pár minutách zas zapnout. Taktéž dálkáč. Pokud to bude bez účinku, tak nejdříve zmáčněte SAT1 a potvrďte OK (Je to přepnutí ovladače na DVB-S).

Když to nepomůže, tak zkuste udělat znovu to co prve. Tzn. zmáčknout zároveň SAT1 + SAT2 a OK. Mohla by se ta funkce společného ovládání zase vypnout. (je to málo pravděpodobné, ale je to jedna z možností)

Nebo nastavit ovladač na ovládání sat + TV. Zmáčknout zároveň SAT1 + TV a OK

Pokud ani jedno nepomůže proveďte opravy podle manuálu na str. 41. Sice se to týká přístroje, tak nevím jestli to bude mít vliv i na dálkáč, ovšem je možné, že to co vy považujete za závadu dálkového ovladače může být vada přistroje. Jedna z oprav je i reset paměti, takže nejspíš budete muset naladit znovu programy.

doplněno 26.08.12 03:59:

Když to tak čtu, tak by asi bylo lepší pořadí oprav trochu přeházet, protože z toho vašeho popisu si nejsem jistý, jestli jste to zmáčknul správně.

Takže nejprve ten restart a přepnutí ovladače na DVB-S, potom opravy podle manuálu a pak teprve znovu to co prve (SAT1 + SAT2) a potom nastavit ovladač na ovládání sat + TV

Ovšem upozorňuju, že vycházím z manuálu a informací z internetu, tak jak bych to udělal já, kdybych měl tento problém. Takže vše na vlastní nebezpečí :D

doplněno 26.08.12 20:27:

A v čem tedy byla chyba?

lokina*
hodnocení

Dobrý den.

Děkuji za rady, již to funguje jak má. S tou televizí to je tak, myslel jsem si ,že tímto ovladačem budu moci ovládat zapnutí nebo vypnutí. Někde v recenzích jsem četl, že to tak jde. Asi jsem to špatně pochopil. Jinak jsem už důchodce,někdy už mi hrabe,

žena mi radí abych se do toho nemontoval, prý to mám nechat na synovi. Chtěl jsem nato ale přijít sám, jsem totiž hrozně

ješitnej. Tak moc děkuji, až příště nebudu vědět , zase se zeptám. Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]