Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou navigaci do mobilu?

Od: vlazy* odpovědí: 13 změna:

Mám půl roku mobil Sony Ericsson Xperia Neo V s androidem a chtěl bych začít trochu používat navigaci. Navigace která v tomto mobilu je předinstalovaná možná není špatná, ale vyžaduje připojení k internetu. Doma používám připojení k internetu přes domáci WiFi síť, ale mimo domov bych kvůli navigaci velmi nerad používal internet od mobilního operátora, protože by se mi to dost hodně prodražilo. Nevím zda navigace kterou už v mobilu mám jde nějak používat i bez připojení k internetu, ale předpokládám, že asi ne a tak bych rád si dal do mobilu nějakou jinou která to bez problémů dokáže. Na Google play jsem nějaké různé navigace našel, ale příliš se v tom nevyznám. Asi ne všechny budou stejně dobré a proto bych potřeboval poradit kterou navigaci se kterou máte dobré zkušenosti by jste mi kdo doporučil. Od navigace bych požadoval aby:

. byla kompletně v češtině

. měla i hlasovou navigaci a to v češtině

. dokázala pracovat i bez připojení k internetu

. umožňovala občasnou aktualizaci map

. ovládání nebylo příliš složité

. byla nejlépe zdarma

. byla co nejvíce spolehlivá

Možná moje požadavky na navigaci jsou trochu přehnané a těžko se daji všechny splnit, ale snad mi něco někdo dokážete poradit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Android nedisponuje plnohodnotnou offline navigací zdarma jako Nokia s Windows Phone a novým Symbianem. Pro Android existují také dobré navigace, ale nenabízí toho tolik. Můžete zkusit například CoPilot GPS, ale ve verzi zdarma nemůžete čekat hlasovou a track-by-track navigaci. Za příplatek je ale kavlitní a téměř srovnatelná s navigacemi, co mají v sobě Nokie.

Další možností je například Mapfactor, jenže ten zase mapy stahuje do mobilu a skladuje je tam, navíc si je musíte ručně aktualizovat.

vlazy*
hodnocení

bena: Já netrvám, že bych musel mít v mobilu nějakou špičkovou navigaci s nějakými nadstandardními funkcemi. Hlavně mi jde aby nepotřebovala k navigaci připojení k internetu a byla v češtině a pokud možno i s hlasovou navigaci.

"ten zase mapy stahuje do mobilu a skladuje je tam, navíc si je musíte ručně aktualizovat." Vidím, že asi příliš nečteš co tazatel píše. Já jsem nikde nepsal, že nechci aby se mapy stahovaly do mobilu a skladovaly se tam. Požaduji aby ta navigace byla funkčni bez připojeni k internetu a z toho snad dostatečně dobře vyplývá, že se ty mapy musí předem stáhnout do mobilu a skladovat se tam aby je pak šlo použít i když mobil není připojený k internetu. Jinak ruční občasná aktualizace těch map není pro mne žáden problém.

Vlazy, je potřebné si uvědomit, že poradna a rady v ní obsažené často poslouží i jiným uživatelům s podobným problémem. Toleruj prosím odpovědi uživatelů, byť trochu obšírnější. Pro tebe je to možná jasné, jiným je to možná třeba podat trochu více po lopatě. Někdo jiný tu informaci od bena
"ten zase mapy stahuje do mobilu a skladuje je tam, navíc si je musíte ručně aktualizovat."
může považovat za velmi důležitou... Je to popis některého aspektu aplikace, o které bena píše...
"Vidím, že asi příliš nečteš co tazatel píše. Já jsem nikde nepsal, že nechci aby se mapy stahovaly do mobilu a skladovaly se tam."
Zdá se, že pro tebe "dostatečně dobře vyplývá, že se ty mapy musí předem stáhnout do mobilu a skladovat se tam aby je pak šlo použít i když mobil není připojený k internetu "
Může se stát, že pro jiné uživatele je funkce navigace on line či off line španělskou vesnicí a třeba tato tvoje poznámka jim otevřela oči nebo nasadila brouka do hlavy.
vlazy*
hodnocení

hejkal: Příliš nechápu co jsi chtěl tou tvoji odpovědi vyjádřit. Připadá mi že asi to, že by se zde na na poradně asi mělo odpovídat i na to na co se tazatel nepta protože to může být důležité i pro někoho jiného. Ano pro někoho jiného to může být důležité a nebo mu to může otevřít oči nebo nasadit brouka do hlavy, ale myslím, že u každé otázky tazatel očekává odpovědí především na svůj dotaz a ne až tak na to co může být důležité pro někoho jiného.

bena*

vlazy: Vy si tady ničeho nevážite, pořád děláte ze sebe chudáka a egoistu. Do hlavy Vám ani nikomu nevidím, tak jsem prostě chtěl produkt trošku popsat, co od něj čekat. Na porandu chodí x návštěvníků, vyhledávače je sem mohou odkázat a pro ně takový popis může být důležitý.

Já jsem profesionál a ikdyž po několika Vaších atacích Vás moc nemusím, přesto jsem Vám poradil.

bena*

Tak podle toho, co jste psal, tak jsem usoudil, že chcete náhardu za klasickou navigaci. Zvolte tedy ten Mapfactor, výhodou je, že používá Openstreetmap.org mapy, což jsou svobodné mapy.

Vím, že jste nepsal, že nechcete, aby se mapy skladovaly v mobilu, ale věřte, mít tam takovou celou Evropu, to chce trošku více paměti. Chtěl jsem prostě trošku popsat ten produkt, co od něj čekat, někteří prostě můžou mít problém s nedostatkem paměti v telefonu, protože tam mají tuny filmů, písniček, aplikací. Ono to jsou objemné balíky, co stahjuje a tak prostě někteří můžou mít s tím problém.A některým může zase vadit ruční aktualizace.

Já si čtu odpověď pořádně, to se nemusíte bát.

stirecek*
hodnocení

0x
Pres prázdniny byl zdarma sygic od vodafonu. Od září se platí měsíčně 35 nebo 55kč měsíčně, buď čr nebo celá evropa. Nemusíš platit každý měsíc, aktivuje/deaktivuje se esemeskou v případě potřeby. Jinak co jsem slyšel, tak třeba mapfactor je použitelná. V obchodě najdeš offline navigaci celou radu, je třeba zkoušet, která ti sekne. Jak osobně navigaci nepouzivam, na mapach od googlu se dají uložit čtverce oblasti které potřebuješ a když nevím kde su, otevřu si mapu, ukáže se moje poloha a pak vím, kterým směrem dal. Využívám
hlavně na kole, dá se v případě nouze použít i v autě. Cesty jsou celkem dobře značené, tak se da dojet i bez navigace, navíc co jsem zjistil, žádná není stoprocentní. A taky dost žerou baterku, takže dobijeni v autě je nutností.
doplněno 25.08.12 14:21: Tak opravdu za těch 35kč je celá evropa, rozdíl je celá tom, ze nemá online dopravní hlášení, ke kterému je stejně nutné připojení. Takže za 35 měsíčně plnohodnotna navigace s možností využít dle potřeby. když se nikam nechystas, jednoduše deaktivujes smskou.

hodnocení

0x

Igo Primo pro Android,min.konfigurace Android 2.2. Navigace zabere-celá tak 3 GB,záleží jak velikou máš kartu a které státy,poi body atd si budeš chtít nainstalovat.Používal jsem Be on road- také není špatná,pro čr ale na rok 300kč,samosebou je jich více,já vyzkoušel celkem 4.Na své navigaci používám IGO 8,na mobilu jedině Igo Primo.

vlazy*
hodnocení

Pokud se jedná o placené navigace tak ty nechci jedině snad za nějaký jednorázový sybolický poplatek, ale lépe ani to ne. Nemám v úmyslu navigaci používat ve větší míře a tak platit za něco co příliš nebo téměř nepoužívám mi připadá být zbytečné.
Pokud se jedná o paměť v mobilu tak s tou asi u mne není problém. Mám tam kartu 32 GB a z toho mám volné ještě něco přes 28 GB. Necpu tam kde co, ale pouze to co si myslím, že by mohlo být pro mne užitečné nebo nějak zajímavé.
Z map pro navigaci by mi stačilo pouze Česko a Polsko a to by ani nemusely být celé tyto země. Snad navigace umožňuji nainstalovat pouze mapy vybraných zemi nebo oblasti a nenuti instalovat zbytečně nějaký celý komplet map včetně těch které asi určitě nikdy nebudu potřebovat.
Z těch zde navrhovaných navigaci mi připadá být nejlepší MapFactor. Zajímalo by mne ale zda je tato navigace plně v češtině včetně navigace hlasové. To jsem nějak nikde nezjistil. Na Google play je MapFactor docela dobře hodnocená. Uvítal bych nějaké bližší info od těch co s MapFactor mají nějaké konkrétní zkušenosti.
Pokud se jedná o Igo Primo tak tuto navigaci se mi bohužel na Google play nepovedlo najít.
Nerad bych cpal do mobilu kde co jen tak na vyzkoušení abych zjistil co je lepší nebo co která navigace umí, ale asi mi nakonec nic jiného nezbude.

Igo primo na Google play nenajdeš,pokud tam někdy bude tak nebude za pakatel.MapFactor je betaverze a je dle mě nedotažená,ale tím tě nechci nijak odrazovat od její instalace,protože časem se může zlepšit a velké plus jsou aktualizace,které já si musím hledat,ale to až tak velký problém není.Pokud chceš bližší info o navigacích android mrkni se sem - androidforum.cz/...

vlazy*
hodnocení

Tak vidím, že se tato moje otázka některým asi hodně nelíbí a to možná i kvůli tomu, že jsem ji zde na poradnu vložil já a tak záměrně se zde ve větší míře porušuje pravidlo Z5 a píše o všem možným co s tou otázkou vůbec nesouvisí aby se tak odvedlo pozornost jinam. Někteří vyvolení si to ale můžou dovolovat, protože ví, že jim za to nic nehrozí a nějaké pravidla pro ně neplati. Ty pravidla se vztahují a často i aplikují pouze na ty kteří zde na poradně nejsou mezi těmi vyvolenými v oblibě.

edge*
Zdravim, milana tu vzdy prehlidnete, vyhledava bena aby konfrontoval kazdou jeho velmi vecnou radu. To ze vam poradi vic nez chcete je jen dobre, vy si z jeho rad vyberete tu nejlepsi a ostatni nemusite resit :) Windows Phone a v podstate i Symbian by vam usetril mnoho sil a navigaci maji dozivotne zdarma a offline a to chtel jen podotknout. Dale vam poradil i aplikace na Android co jste pozadoval. Takze vas pocit, ze se otazce uz nikdo venovat nechce navodil prave trolujici milan, ktery takto kazdou otazku zaspamuje a celou rozhodi takovym stylem, ze uz o rady moc nejde. Mel by uz dostat ban...
Ja vam s aplikaci na android bohuzel nepomuzu, ale myslim, ze jste si uz favorita vybral a nejjednoduzsi bude kdyz si mapy stahnete a osobne otestujete, nikdo nezda vase priority tak jak vy sam. ;)
doplněno 26.08.12 09:47: Navic od

vlazy*
hodnocení

Vidím, že to zde někdo dnes ráno uklidil po tom nočním řádění některých pravděpodobných "opilců"kteří si zde přišli vyřádit.

Pokud jde o ty navigace tak asi vyzkouším tu MapFactor Navigator. Připadá mi být docela dobrá, měla by asi být celá v češtině včetně hlasové navigace, je zdarma a celkově by snad mohla splňovat mnou zde uvedené požadavky.

Dival jsem se i na tu iGO Primo, ale i když mi připadá být také dobrá a také by snad mohla splňovat moje požadavky tak se nemůžu příliš zorientovat co konkrétně a odkud do mobilu stáhnout a nainstalovat. Navíc to iGO Primo asi neupozorňuje na dostupné aktualizace a nenabídne je ke ztažení a asi bych si to musel sám vyhledávat a kontrolovat a to by mi nemuselo zcela dobře vyhovovat.

výtka
Upozornění od administrátora 27. 08. 2012 11:11:54
podle sebe soudíš ostatní? ok...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]