Nejste přihlášen/a.
Mám půl roku mobil Sony Ericsson Xperia Neo V s androidem a chtěl bych začít trochu používat navigaci. Navigace která v tomto mobilu je předinstalovaná možná není špatná, ale vyžaduje připojení k internetu. Doma používám připojení k internetu přes domáci WiFi síť, ale mimo domov bych kvůli navigaci velmi nerad používal internet od mobilního operátora, protože by se mi to dost hodně prodražilo. Nevím zda navigace kterou už v mobilu mám jde nějak používat i bez připojení k internetu, ale předpokládám, že asi ne a tak bych rád si dal do mobilu nějakou jinou která to bez problémů dokáže. Na Google play jsem nějaké různé navigace našel, ale příliš se v tom nevyznám. Asi ne všechny budou stejně dobré a proto bych potřeboval poradit kterou navigaci se kterou máte dobré zkušenosti by jste mi kdo doporučil. Od navigace bych požadoval aby:
. byla kompletně v češtině
. měla i hlasovou navigaci a to v češtině
. dokázala pracovat i bez připojení k internetu
. umožňovala občasnou aktualizaci map
. ovládání nebylo příliš složité
. byla nejlépe zdarma
. byla co nejvíce spolehlivá
Možná moje požadavky na navigaci jsou trochu přehnané a těžko se daji všechny splnit, ale snad mi něco někdo dokážete poradit.
Android nedisponuje plnohodnotnou offline navigací zdarma jako Nokia s Windows Phone a novým Symbianem. Pro Android existují také dobré navigace, ale nenabízí toho tolik. Můžete zkusit například CoPilot GPS, ale ve verzi zdarma nemůžete čekat hlasovou a track-by-track navigaci. Za příplatek je ale kavlitní a téměř srovnatelná s navigacemi, co mají v sobě Nokie.
Další možností je například Mapfactor, jenže ten zase mapy stahuje do mobilu a skladuje je tam, navíc si je musíte ručně aktualizovat.
bena: Já netrvám, že bych musel mít v mobilu nějakou špičkovou navigaci s nějakými nadstandardními funkcemi. Hlavně mi jde aby nepotřebovala k navigaci připojení k internetu a byla v češtině a pokud možno i s hlasovou navigaci.
"ten zase mapy stahuje do mobilu a skladuje je tam, navíc si je musíte ručně aktualizovat." Vidím, že asi příliš nečteš co tazatel píše. Já jsem nikde nepsal, že nechci aby se mapy stahovaly do mobilu a skladovaly se tam. Požaduji aby ta navigace byla funkčni bez připojeni k internetu a z toho snad dostatečně dobře vyplývá, že se ty mapy musí předem stáhnout do mobilu a skladovat se tam aby je pak šlo použít i když mobil není připojený k internetu. Jinak ruční občasná aktualizace těch map není pro mne žáden problém.
hejkal: Příliš nechápu co jsi chtěl tou tvoji odpovědi vyjádřit. Připadá mi že asi to, že by se zde na na poradně asi mělo odpovídat i na to na co se tazatel nepta protože to může být důležité i pro někoho jiného. Ano pro někoho jiného to může být důležité a nebo mu to může otevřít oči nebo nasadit brouka do hlavy, ale myslím, že u každé otázky tazatel očekává odpovědí především na svůj dotaz a ne až tak na to co může být důležité pro někoho jiného.
vlazy: Vy si tady ničeho nevážite, pořád děláte ze sebe chudáka a egoistu. Do hlavy Vám ani nikomu nevidím, tak jsem prostě chtěl produkt trošku popsat, co od něj čekat. Na porandu chodí x návštěvníků, vyhledávače je sem mohou odkázat a pro ně takový popis může být důležitý.
Já jsem profesionál a ikdyž po několika Vaších atacích Vás moc nemusím, přesto jsem Vám poradil.
Tak podle toho, co jste psal, tak jsem usoudil, že chcete náhardu za klasickou navigaci. Zvolte tedy ten Mapfactor, výhodou je, že používá Openstreetmap.org mapy, což jsou svobodné mapy.
Vím, že jste nepsal, že nechcete, aby se mapy skladovaly v mobilu, ale věřte, mít tam takovou celou Evropu, to chce trošku více paměti. Chtěl jsem prostě trošku popsat ten produkt, co od něj čekat, někteří prostě můžou mít problém s nedostatkem paměti v telefonu, protože tam mají tuny filmů, písniček, aplikací. Ono to jsou objemné balíky, co stahjuje a tak prostě někteří můžou mít s tím problém.A některým může zase vadit ruční aktualizace.
Já si čtu odpověď pořádně, to se nemusíte bát.
Igo Primo pro Android,min.konfigurace Android 2.2. Navigace zabere-celá tak 3 GB,záleží jak velikou máš kartu a které státy,poi body atd si budeš chtít nainstalovat.Používal jsem Be on road- také není špatná,pro čr ale na rok 300kč,samosebou je jich více,já vyzkoušel celkem 4.Na své navigaci používám IGO 8,na mobilu jedině Igo Primo.
Igo primo na Google play nenajdeš,pokud tam někdy bude tak nebude za pakatel.MapFactor je betaverze a je dle mě nedotažená,ale tím tě nechci nijak odrazovat od její instalace,protože časem se může zlepšit a velké plus jsou aktualizace,které já si musím hledat,ale to až tak velký problém není.Pokud chceš bližší info o navigacích android mrkni se sem - androidforum.cz/...
Tak vidím, že se tato moje otázka některým asi hodně nelíbí a to možná i kvůli tomu, že jsem ji zde na poradnu vložil já a tak záměrně se zde ve větší míře porušuje pravidlo Z5 a píše o všem možným co s tou otázkou vůbec nesouvisí aby se tak odvedlo pozornost jinam. Někteří vyvolení si to ale můžou dovolovat, protože ví, že jim za to nic nehrozí a nějaké pravidla pro ně neplati. Ty pravidla se vztahují a často i aplikují pouze na ty kteří zde na poradně nejsou mezi těmi vyvolenými v oblibě.
Vidím, že to zde někdo dnes ráno uklidil po tom nočním řádění některých pravděpodobných "opilců"kteří si zde přišli vyřádit.
Pokud jde o ty navigace tak asi vyzkouším tu MapFactor Navigator. Připadá mi být docela dobrá, měla by asi být celá v češtině včetně hlasové navigace, je zdarma a celkově by snad mohla splňovat mnou zde uvedené požadavky.
Dival jsem se i na tu iGO Primo, ale i když mi připadá být také dobrá a také by snad mohla splňovat moje požadavky tak se nemůžu příliš zorientovat co konkrétně a odkud do mobilu stáhnout a nainstalovat. Navíc to iGO Primo asi neupozorňuje na dostupné aktualizace a nenabídne je ke ztažení a asi bych si to musel sám vyhledávat a kontrolovat a to by mi nemuselo zcela dobře vyhovovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.