Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sat Ferguson 7900-přechod na Irdeto?

Od: milli* odpovědí: 3 změna:

Mám sat Ferguson 7900UCI a neomezenou kartu CS link a potřebuji přejít z končícího cryptoworksu na nové Irdeto. Samozřejmě koupím kartu výměna, ale již teď vím že v tomhle přijímači nepojede. Jelikož má sat CI slot přemýšlím o nákupu modulu skylink ready s kartou výměna a vložit ho do CI slotu přijímače, tak by to mělo fungovat. Jenže, dokud poběží souběžně vysílání cryptoworks a irdeto, může mi modul s kartou jet na cryptoworks,to znamená DVB S, MPEG-2, což Fergusonu nedělá žádný problém, ale co nastane až dojde k vypnutí cryptoworksu a signál bude jen MPeG-4 ,IRDETO, tedy DVB S2. Jasně že karta a modul s tím nebudou mít problém, ale co SD sat Ferguson 7900 který MPeG-4 neumí. Upraví mu modul Irdeto ,skylink ready ,signál do takové podoby aby dál mohl fungovat, nebo v tu chvíli skončí a mě čeká výměna přijímače na takový který má podporu DVB S2. V tom případě by bylo lepší modul nekupovat, škoda peněz a raději hned koupit nový sat který umí IRDETO. Přiznám se že mě zatím prodejci sat techniky ujištují že stačí koupit modul skylink ready s kartou výměna a vložit ho do CI slotu a starý SD ferguson na to pojede i po vypnutí cryptoworksu, jenže já už jim ani nechci věřit, a sám to nevím. Vyznáte se v tom někdo natolik, aby jste mi mohli poradit? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pleteš několik věcí dohromady.

Takže napřed karta. Kartu musíš vyměnit, protože provozovatel vypne (nejpozději do konce roku) starý kódovací systém cryptoworks. Karta výměna používá emulaci kódovacího systému cryptoworks (označení karty je ICE) a tato karta funguje i v přijímačích, v kterých fungovala stará karta cryptoworks (CSlink nebo Skylink nebo TaT). Ideální je pokud je značka tvého přijímače na seznamu vyzkoušených přijímačů (má certifikaci Skylink) - pak to bude fungovat určitě.

Pokud by karta v přijímači nefungovala, tak musíš ještě doplnit čtečku karet do CI-modulu.

Druhá věc je DVB-S (MPEG2) a DVB-S2 (MPEG4). Toto jsou dvě různé vysílací normy. Takže pokud sis koupil přijímač bez podpory DVB-S2, tak ti pojedou pouze programy v normě DVB-S. Pokud skylink přidá nové programy v normě DVB-S2, tak ti na starém satelitním přijímači nové programy nepojedou.

Pro sledování programů v normě DVB-S2 musíš vyměnit satelitní přijímač.

Parabola, konvertor a koaxiální kabel měnit nemusíš. Ty signál určitě přijmou. Stačí zkontrolovat koaxiál - jestli není poškozená vnější izolace.

CI modul skylink je určen pouze pro komunikaci s dekódovací kartou. Signál nedokáže změnit z jedné normy na jinou normu.

A ještě k nedůvěře k prodejcům satelitní techniky: Najdi si obchod, kde se k tobě budou chovat slušně. Vem svůj satelitní přijímač a zajdi do prodejny. Tam je požádej o vyzkoušení. Oni ti rádi poradí co musíš koupit a co bys kupoval zbytečně. Radši se s nimi napřed domluv na termínu návštěvy (protože 20 minut před koncem otvírací doby a s deseti zákazníky v obchodě ti taky těžko stihnou pořádně poradit.

kamill*
hodnocení

2x

myslím ,že problematiku mate naštudovanú dobre a sám ste si aj odpovedali. Dekodovací modul Irdeto s kartou Irdeto ,alebo Ice urobí iba to, že cryptoworks v prijímači sa už nepoužijete a vypnutie sa vas netýka.Nezmení sa ale schopnost prijímača spracovat signál v DVBS2 -mpeg4 určený hlavne pre HD. Prijímač pojde nadalej iba SD DVBS -mpeg2 ...Už dnes sú niektore programy skylinku vo formate DVBS2 mpeg4 len v bežnom SD hoc logicky by patrilo HD a tieto programy nevie spracovat vaš ferguson ,dekoder i karta to vie.

doplněno 24.08.12 22:28:

nie je žiadny vztah ,že Irdeto je vždy len DVBS2 ,može byt v oboch formátoch ,

milli*
hodnocení

Aha,

vycházel jsem z mylné doměnky že signál IRDETO je pouze v MPEG-4, pokud je v součastné době přítomen ve formátu MPEG-2 i MPEG-4, tak to Ferguson v této kombinaci (+CA modul sky. ready + karta výměna) pojede i po vypnutí cryptoworksu. Problém by mohl v budoucnosti nastat pokud by Skylink nějak dramaticky omezil nebo zrušil vysílání ve formátu MPEG-2, a pokračoval jen s MPEG-4, což je pro něj výhodnější vzhledem k HD programům. Již teď se nabídka programů směruje na MPEG-4. Dík za odpovědi, ještě to proberu s prodejcem a vyberu to nej řešení pro nás. Jinak je otázkou zdali vůbec dojde k vypnutí cryptoworks, to že končí podpora od spol. IRDETO to neznamená jeho okamžitý konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]