Dobrý den, mám určitý problém se zepojením těchto tří přístrojů. Když se zapojila TV s combo DVD-video, bylo to OK, propojilo se to navzájem scartem a fungovalo to. Pak jsem ale přikoupila přijímač na digitální pozemní TV a bylo to - přijímač digit. TV funguje, DVD s videem ale ne. Propojila jsem to takto- scart z TV do DVB-T, scartem z DVB-T do DVD. Digitál. TV funguje ale DVD s videem ne. V TV je pouze jedna zdířka na kabel scart. Měla bych dotaz, zda by ještě nebylo být propojena TV s DVD, jak jsem to měla původně - ale jak, když v TV je pouze jedna zdířka (existuje nějaký rozdvojený kabel scart?). Možná se zdají být mé dotazy dost mimo, ale moc tomu neruzumím.
Je ten SCART na DVB-T určený pro vstup signálu? Jestliže ano, připoj do něj DVD na DVB-T nastav jako zdroj signálu právě ten SCART.
dare*
Já se na to mrknu doma, teď jsem v práci. Kolik těch kabelů tam teda má být? jeden od TV do DVB-T, druhý z DVB-T do DVD a pak ještě z DVD do TV? Všechny tři nebo jen ty dva první? Mám právě jen ty dva první.
Stačí první dva. pokud máš ale ještě i analogové vysílání (asi ano) zapoj ten koaxiální kabel do DVD a dál do TV. Případně, pokud má DVB-T i tuner na analogové vysílání tak do něj a z něj do DVD.
dare*
No tak teď už jsem z toho úplný jelen. Koaxiál je jeden (snad) a ten jsem dala do DVD-T. Jak ho má dát do DVD a dál do TV, má přece jeden konec? Televize jde i analogově.
No pokud není DVB průchozí, tak se koax. už dál nedává a všechen signál jde dál přes SCART. PS: Máš skutečně možnost přijímat oba druhy vysílání? jak je veden signál z analogové altény a jak z antény na příjem digitálního pozemního vysíílání?
dare*
Já nevím, ale když zapnu jen televizi, je příjem horší, myslím že to je asi analogově a když zapnu DVB-T je obraz bez vady. Koaxiál (anténa) vede od zdi a je zapojen do DVB-T. Před tím byl u DVD a bylo vše OK. Podle toho soudím že máme příjem i analogový i digitální. Nevím, jetli jsem ale dobře odpověděla na druhou otázku, moc jí nerozumím
Ladíš všechny programy na DVB-T a na televizy máš naladěný jen jeden kanál nebo si programy přepínáš i na televizi?
dare*
Já nevím. Když zapnu jen televizi, normálně přehazuji dálkovým jednotlivé programy. Když potom zapnu DVB-T, automaticky naskočí na TV hezký obraz a jsou tam i programy, které bez DVB-T nejsou, skočí to automaticky na AV. Na tom AV šlo dřív to video a DVD, ale teď tam jde jen ten DVB-T. Když pustím video nebo DVD tak se to na televizi nikde neobjeví, na tom AV jak dřív to nejde. Dokud se nenaladil ten DVB-T, tak to fungovalo.
Na DVD jsou dva, na DVB-T jsou taky na TV jeden. Z toho DVB-T mi jde jeden scaart do TV a jeden do DVD, pak jde koaxiál do DVB-T a z TV jde do DVB-T ještě jeden černý kabel.
Jj, přesně tak. Pokud by se to nechytalo, tak ještě při tom zapojení prohodit na DVD zapojení SCARTů, tedy navzájem je pouze přehodit z jedné zástrčky do druhé.
dare*
Díky za tip, vyzkouším
dare*
Zdravím po ránu. Tak jsem to udělala dle návodu výše, ale je tam pořád nějaká chyba - video přehraje kazetu, ale nejdou mi naladit na něd TV kanály a DVD nehraje pořád. Asi bude lepší když na to pozvu nějakýho odborníka, než abyh do toho pořád fušovala, je to akorát o nervy. Díky za pomoc a ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.