Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
chtěla jsem požádat o radu ohledně latopu. Mám asus ze série Eee, konkrétně je to 12", což je ale asi jedno.
Funguje v poho, jen se občas sekal, ale to bylo jen tehdy, když jsem měla otevřeno hodně internetových záložek, word apod.., nicméně asi tři měsíce zlobí to, že nejde vypnout. Lze dát pouze hibernaci.
Nevíte, čím by to mohlo být - co s tím dělat? Zda to jde nějak přenastavit, nebo je chyba závažnější?
Díky za odpovědi
Pro začátek bych udělal základní věci, takže si stáhněte a nainstalujte program CCleaner - při instalaci odmítněte instalaci spywaru google chrome a CCleaner spusťte. Nejdříve vyčistěte disk, pak registr.
Dále se ujistíme, že v počítači není žádný virus či podobná mrcha. Buď spusťte kontrolu Vaším antivirovým&antispyware programem (pokud nemáte něco takového v počítači, nainstalujte si Microsoft Security Essentials) nebo přes Internet Explorer spusťte ESET Online Scanner ( eset.cz/...).
Pro dobrou kondici je také dobré pravidelně defragmentovat disk, buď pomocí systémového nástroje Defragmentace disku, kt. najdete v Start-Programy-příslušenství-Systémové nástroje.Defragmentace disku nebo použijte program Defraggler.
Při nejhorším notebook na tvrdo vypněte - stačí chvíli podržet tlačítko na zapnutí/vypnutí.
Pozn.: Pokud na ploše skladujete obrázky, hudbu, filmy a další velké soubory, tak je prosím přesuňte do složky Dokumenty, apod., protože systém musí celou plochu načíst do paměti, kde ji pak drží. Při vyšších zátěžích se pak notebook může sekat.
doplněno 21.08.12 11:30:No a ještě dodám, že můžete notebook bezpečně vypínat i stisknutím tlačítka zapínání/vypínání, stačí si nastavit tuto akci nastavit. Skočte do Start-Ovládací panely-Možnosti napájení. Tam klikněte na záložku Upřesnit a tam někde uvidíte Při stisknutí tlačítka napájení - zvolit akci Vypnout. Při dlouhém stisku tlačítka zapínání/vypínání se vypne notebook na tvrdo, při krátkém normálně bezpečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.