Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4. reklamace - odstoupení od smlouvy/ výměna

Od: zakaznik000 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem reklamoval Htc sensation . Jednalo se o 4 reklamaci, takže telefon byl zaslán na diagnostiku.

Požadoval jsem odstoupení od kupní smlouvy a následně výměnu za nový u prodejce. Servis závadu potrvdil a vrátil na prodejnu.

Požadují doklad o koupi (fakturu), aby mi mohl dát jiný tel. Bohužel fakturu nemám. Pouze záruční list. Mají na to právo?

Myslím si, že není problém, aby to prodejce (O2) dohledal podle IMEI nebo telefonního čisla, jelikož telefon byl brán na smlouvu s dotací.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Jestli že mate potvzenou záruku na listě tak vám stačí zaruční list pokud ne tak potřebujete doklad o koupi

zakaznik000
hodnocení

Telefon jsem měl 4 na reklamaci a po každě jsem předkládal záruční list, ale když teď chci odstoupit od smlouvy a následně vyměnit za jiný, tak po mě chtějí doklad o koupi. Pokud stačí záruční list, to jsem velice rád. Jelikož mi to furt vrtalo hlavou.

zakaznik000
hodnocení

Dále mě, jestli si mohu u O2 vybrat jakýkoliv z aktuální nabídky telefonů? Původní telefon stál s dotací kolem 7000 Kč ale nedotovaná cena v době koupi byla 12 995 Kč.

tak mě zajíma jestli si mohu vybrat jakýkoliv telefon v cenové relaci do 12 995 Kč nebo dražší a doplatit cenový rozdíl?

O2 mi dalo seznam tel, které si mohu vzít ale nejsou tam letošní modely do 13 000 Kč ani samsung galaxy note, samsung galaxy nexus. Jsou tam i takové které se ani nevyrábí aní O2 je nemá v součastnosti v nabídce.

např: htc touch diamod, htc desire, htc desire hd, noki n95, nokia n86, samsung galaxy s ...

bena*

Požádejte si o katalog aktuálních modelů, měl by jste na to mít právo. Když jim zkusíte pohrozit odchodem ke konkurenci, možná Vám potom teda dají ten aktuální seznam telefonů.

Jeden dobrý tip - pokud budete vybírat nový telefon, zkuste koukat spíše na telefony s operačním systémem WIndows Phone. Android špatný není, ale je dost už profláklý a tak se na něj hodně zaměřují hackeři a vyvíjejí pro něj denně nové viry. Antiviry existují, ale trošku teleofn zpomalují a hlavně ti hackeři jsou pořád o krok napřed. Viry pro mobily se šíří hlavně přes nevyžádané SMS, sociální sítě nebo třeba přes oficiální obchod Google play, kde v minulosti byly zaznamenány škodlivé aplikace, které například mohly číst a mazat SMS, posílat premium SMS, zneužívat kontakty, udělat z telefonu bílého koně pro šíření nákazy, zpomalovat telefon, atd., atd.

A používáte-li sociální sítě, tak bude pro Vás WIndows Phone ještě lepší, protože tam je opravdu ta integrace až na plochu, ve správci souborů pak můžete rovnou odeslat fotky na Facebook, máte 7GB cloudové úložiště zdarma (nemusíte se bát o svá data - budou v bezpečí) a u Nokie ještě plnohodnoutnou offline GPS navigaci zdarma. Pokud sociální síť nemáte, i tak se Vám Windows Phone vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]