Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o vysvětlení? Dnes jsem ve zprávách slyšela, že zloděj ukradl kabelku s chytrým telefonem, peněženkou apod. Když postižená, nahlásila vše na policii, policista měl zrovna také chytrý telefon, napojil se na její telefon a lokalizoval místo, kde zrovna zloděj s telefonem je. Můžete mi prosím napsat, který chytrý telefon, to je? Skutečně ten telefon, dokáže lokalizovat místo, kde je druhý chytrý telefon? Nesmějte se, jen se ptám. Děkuji. Viky
Hezký den, operátoři vědí, kde je daný telefon, protože to zjistí podle toho na který převáděč se telefon napojuje, tím je hnedka známá lokalita a to docela dost přesně, vzhledem k počtu těch převáděčů.
Další možnosti jsou například přes satelit nebo lidé si instalují do chytrých teleofnů různé antitheft (protizloději překlad do ČJ)aplikace a například chytré telefony s Windows Phone mají tam takovou službu Najít můj telefon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.