Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pasivní, nebo Aktivní bedny?

Od: blackous* odpovědí: 11 změna:

Zdravim, nedávno jsem koupil nový dům s obrovskou zahradou (ideal na párty :D ).

Chci se Vás zeptat jaké roproduktory koupit, a jestli pasivní, nebo aktivní?.

Vim že aktivní mají v sobě zesilovač, ale jaké jsou lepší? Aktivní, či pasivní? Cena nehraje roli, ale do 50000 bych to chtěl sehnat.

Kdyžtak poradte celou sestavu. A nebo jednotlivé komponenty, ale aby byli sehraný ;) .

Takže plánuju 2x reprobedny , subwoofer (nebo jak se to píše *smich* ) a pokud bude potřeba, tak zesilovač.

Liší se to ve zvuku?

Akce budou nejspíš každý víkend, takže je využiju. Poradte mi něco, co ozvučí velkou plochu (+- velký fot. hřiště) a bude mít ještě rezervy.

posílajte odkazy, rady a popřípadě fotky. Za Všechny odpovědi budu rád.

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cockpunk*
hodnocení

2x

Jestli občas zajdeš na nějakej ten koncert, zábavu nebo teď v létě na fesťáček, zeptej se zvukařů který dělají do zvuku profesionálně, ti opravdu vědí o čem mluví. Jinak já bych doporučil 2 velký bedny který budou mít jak výškový tak basový repro + kvalitní zesilovač.

blackous*
hodnocení

Letos jsem byl na Votviraku, ale to jsem jeste netusil ze to budu kupovat.

Co by jste mi poradil?

Takže 2 pasivni bedny a zesilovac?

figurek*

napsal jsem ti to nahoře. Přesně tak jak píšeš, dvě pasivní, několikapásmové bedny a k nim pořádný hifi stereo zesilovač. To je stará dobrá klasika.

jabraka*
hodnocení

2x

Pro venkovní produkci rozhodně kvalitní reprosoustavy třípásmové.SW nemá venku účinek,vyžaduje spíše uzavřenou místnost.

JABRAKA

blackous*
hodnocení

Jeky je rozdil mezi dvou a tripasmove soustavy?

Takže SW nemám kupovat? Bude to většinou venku na zahrade, nebo pod otevřenou pergolou

figurek*
hodnocení

0x

radím dvě velké bedny a pořádné stereo. Subvufr je tak leda protéza na basy, když máte málo prostoru na repro.

janfarkas
hodnocení

0x

Jestli vám záleží na kvalitě a chcete ušetřit, postavte si sám dřevěné konstrukce reprosoustav na míru, (1,8 x 0,6 x 0,4m), s výkonem do 2x 500W, nejlépe 4 až 6-ti pásmové s aktivní výhybkou se 4-6-ti zesilovači na každou reprosoustavu, zabudovanou na zadní straně reprosoustavy. Popis zašlu. F.J.

honzajm
hodnocení

0x

Tak nevím, ale o pasivních nebo aktivních bednách se dá mluvit o šíření zvuku z nějakého šumítka nebo PC pro domácí poslech, ale pro ozvučení prostoru jde už o jinou techniku a ne nějaký zesilovač v reprobedně *smich*

jofa*
hodnocení

0x

Ozvučit plochu +- velikosti vel. fotbalového hřiště a ještě s rezervou, Vám 50 tisíc asi nepostačí. Nicméně na zahradu bych volil něco takového, popřípadě výkonějšího.

imusicdata.cz/...

doplněno 19.10.15 15:34:

Na akce taky není k zahození. Na zahradu stačí: kytary.cz/...

pepa*
hodnocení

0x

Kvalitní subwoofer je základ. Mám sestavu Yamaha a špičkový subwoofer, které žádná klasická reprobedna nemůže nahradit.

jabraka*
hodnocení

0x

Subwoofer je doplňková reprosoustava stereo reprodukce.Slouží k reprodukci nízkých kmitočtů-basů,doplňujících šíření ostatních dvou stereokanálů,protože nízké kmitočty se nešíří stereofonně.K této reprodukci pak vyžadujeme dva reproduktory pro každý kanál s frekvenční charakteristikou 500 - 20000 Hz.Samozřejmě budou potřeba pro každý kanál zesilovače,stejně tak i pro SW jeden. s dostatečným výkonem.Je lhostejno,jestli bude zesilovač umístěn v bedně,nebo mimo.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]