Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitá mikrovlnka

Od: mikrovlnny odpovědí: 22 změna:

Sme s kamošama dělali bordel na baraku ... akce a tak :DDDDDDDDDDDD ... no a kamoš práskl do mojí mikrovlnky pěstí a rozrazil to plexisklo na tom nebo co to je na těch dvířkách... mám otázku. Mužu si ohřát dnešní večeři v te mikrovlnce když to ma rozbité vrátka nebo to nemam pokoušet? díky za odpovědi a rady

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Na dvířkách je sklo a pod ním kovová síťka.Ta brání pronikání mikrovln ven,ne to sklo-.Pokud tedy není poškozená ta mřížka,večeři si klidně ohřát můžeš.

JABRAKA

praivo*
hodnocení

2x

Až tazatel dostane Darwinovu cenu, tak mi, prosím, někdo napište*smich*

alkoholik
16.08.12 02:10

Ne...*kafe*

hodnocení

1x

Ne toto nepokoušejte! Večeři ohřejte pěkně v kastrůlku na kamnech. Neviditelné vlny jsou nesmírně nebezpečné ;) Troubu odneste do sběrného dvora a kámošovi dejte do budky. A taky ať vám přispěje polovinou na novou troubu, ať nese důsledky za své vyblbování.

hodnocení

1x

Jak píše Jabraka, před mikrovlnami chrání kovová mřížka a ne to sklo / plexisklo. A v případě ohřátí třeba ruky v mikrovlnce se doporučuje si tu ruku amputovat hned sám :D. Není smrtelně nebezpečné popálení ruky, ale sraženiny krve, které v ní vzniknou a způsobí zaručenou embolii.

bena*
hodnocení

0x

Ne, nemůžeš, protože mikrovlny by vyšly ven. To plexisklo s těmi puntíky tam je právě kvůli mikrovlnám. Takže buď dej mikrovlnku opravit nebo kup novou.

A příště nedělejte takovej bordel.

mikrovlnny
hodnocení

a co by se stalo kdybych to zapnul? spálil bych se nebo co?

bena*

Nespálil by ses, ale mohlo by tě to klidně i zabít, v lepším případě by ti mohli třeba amputovat ruku, kdyby ses to pokoušel zakrýt.

Prostě když je to sklo s těma puntíkama (to je ta mřížka) rozbité, tak tam nic neohřívat.

mikrovlnny
hodnocení

to chci vyzkoušet :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mazec pry amputovat ruku... jak jako?:D

bena*

Za prvé netapetuj těma D, nepatří to sem.

Mikrovlny rozkmitávají molekuly vody, čímž se vytváří teplo a jídlo se pak ohřeje. No a tohle, když se ti udělá v ruce třeba, tak ji to může spálit těmi "horkými" molekulami..

mikrovlnny
hodnocení

promin ale nevěřím tomu, večer to asi zkusím :D

vilfein*

Zapomínáte že lidské tělo je (teď nevím přesně ale myslím že ) z 60% tvořeno vodou. Jinak rozbitá filtrační mřížka v mikrovlnce je pro srdcaře jako elektrické křeslo. Zvlášť kardiostimulátor by odešel téměř okamžitě.

Nespálil, ale uvařil. A to zevnitř. Může to být zajímavý pocit, ale já to rozhodně zkoušet nebudu *smich*

buss
hodnocení

0x

Budeš mít až 1 kW vysílač se směrovaným paprskem, jenže on je směrovaný na talíř. Otázkou je, kolik toho pak leze ven z bedny.
K uchu si dáváš dobrovolně až 5 W mobilových (jak který). A jak jsme ozařování vším v okolí... A co chudáci radioamatéři...
Kdybych to chtěl udělat, tak budu stát bokem a zapnu. Běžný spotřebitel stejně neví, co z ní prosakuje ven. O MV se toho povídá, píše a furt se používají... Nenašel jsem na intu, že by toto někdo měřil, ale určitě ano. Že by Němci prohráli válku, když prý v MV vařili? A co letadla, ptáci ozařovaní radary?
Hoď přes ni kovovou síťku...

BUSS:

ohřev potravin mikrovlnami se objevil až po válce...

vilfein*

Myslím, že na ohřívání mikrovlnami se po válce přišlo náhodou, mělo to spojitost s testováním radaru. Ale bližší info si nepamatuji, ani kde jsem to četl.

mikrovlnny
hodnocení

tAk sem to skusil, a ruka mi trochu brni no... snad to prejde xDDDDD

Určitě to přejde. Je jen otázka, jestli to ještě budeš vnímat.

Jo a příště si tam vlez celej. Je to fajn masáž.*smich*

Ty seš fakt ale hlupák

Ale noták. Taky mu nesmíte všechno věřit.;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

:-D podle toho jak pises v tomto dotazu, bych ti rekl takovych 14 let. Co jste popijeli, kdyz kamarad praskl pesti do mikrovlnky? Granko? Cukr nedela nekterym lidem dobre, to je fakt ;)

vilfein*

Osobně si myslím že do mikrovlnky může praštit jen idiot. Jednak jsou mikrovlnky celkem drahé, a pokud jsou obsluhována blbcem, tak i nebezpečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]