Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Espresovač ROWENTA Prelude - chová se divně

Od: kudrlinaa* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny, prosím o pomoc ohledně Espresovače Rowenta Prelude. Mám ho necelý rok, celou dobu v pořádku a až teď najednou když si chci udělat espreso, tak několikrát za sebou vypne a začíná znovu nahřívat páru,, takže asi tak 4 krát za dobu, co si plním jeden malý hrníček vypne, nahřívá, teče kafe,vypne, nahřívá, teče kafe a to asi není normálníííí. Neporadí mi někdo, čím by to mohlo být. A to ještě zdůrazňuji, že dle návodu ho cca jednou za tři měsíce odvápňuji. Prosímmmmm a předem děkuji.:(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
hodnocení

0x
Vypadá to na špatný konakt spínače, nebo ucpaný přívod či "bojler" (nádržka, v níže se ohřívá voda). Mohl byste říci, jak a čím "odvápňujete"? Používáte změkčovač vody - bývá to takový filtr s náplní, přes který se nalévá voda do "kávovaru"? Pokud ho používáte, měníte náplň?
kudrlinaa*
hodnocení

Dobrý den, no žádný změkčovač vody nepoužívám, ani nevím, kam bych ho dala. V návodu bylo, že cca 1* za měsíc mám provádět údržbu tak , že do nádržky na vodu dám 1 díl octa a 2 díly vody a nechám nahřát a pak proleji jako kdybych si dělala kafe. Pak ještě nechám to samé prolejt jenom nahřátou vodou a to je vše. a teď když jsem to nedávno udělalla, tak to chvíli funguje normálně a cca po čtvrtém použití to zase začnou přerušovat. Tak já nevím. Asi to vypadá na opravu, co? Děkuji. *plac*
yurek*
Vypádá to, že máte HODNĚ tvrdou vodu. Jestliže to "prolití" na chvilinku pomůže, pak je to pravděpodobně ucpané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]