Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátí mi za zakoupené zboží zpět peníze?

Od: maximilannovotny odpovědí: 7 změna:

Lze v Datartu vrátit zboží za peníze, za který jsem to zboží nakoupil? Koupil jsem tam v pátek vysavač (tepovač) za 7.000,- nicméně mi nevyhovuje a chci ho vrátit. Moje otázky zní vezmou si ho zpátky, je použitý jenom jednou, bez škrábance, veškeré příslušenství zabalené...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Pokud sis zboží objednal přes internet a v prodejně pouze vyzvednul (příp. zaplatil), máš nárok na odstoupení od kupní smlouvy do 14 dnů i bez udání důvodu.

Pokud sis ale vysavač v obchodě vybral, takový nárok ze zákona nemáš a záleží jen na libovůli prodejce, zda se s tebou ´bude bavit´. Musím říct, že obvykle je prodejce zboží vyměnit za stejně drahé nebo dražší zboží (samozřejmě s doplatkem a zboží ani obal nesmí být jakkoli poškozeny), naopak na zpětvzetí zboží proti vrácení peněz bych moc nespoléhal.

Takže - pokud chceš peníze zpět, zkus mezi známými sehnat někoho, kdo se v Dataartu chystá koupit něco dražšího a domluv se s ním, třeba to vyjde.

buss
hodnocení

1x

Ale o tom rozhoduje prodejce, ze zákona ni. Může to však být při prodeji ujednáno. Někteří třeba nabízí odstoupení od smlouvy do 24 hodin.

hodnocení

1x

Dobrý den, mrkněte sem: datart.cz/... - pročtěte si článek o "vrácení zboží "nebo je tam přímo jejich infolinka, kam si můžete zavolat a zeptat se ( tel. č. infolinky 810 329 278 ) . Já si myslím , že by to neměl být problém zboží vrátit. ;)

hodnocení

0x

bohužel to nejspíš nepůjde.Zboží jako vysavač bys musel vrátit nepoužité, což už není, a prodejce ti to vpálí rovnou do hovoru a - ted jsou na jeho straně obchodní podmínky.Nejdřív než si to vyzkoušel,měl ses rozmyslet lépe. Aspon tak to vidím já,můj názor. Jo a zboží zakoupené v prodejně to už snad vůbec nejde. . .

petr123*
hodnocení

0x

Bohužel ti ho asi vezmou zpátky.

A proč bohužel? Protože příští člověk co si tam koupí "nový" vysavač si vlastně už koupí použité zboží - a to osobně pokládám za podpásovku.

maximiliannovotn
hodnocení

Dobrý den, tak jsem se tam dnes stavil a vzali mi ho, akorát prohlédl krabici a vše o.k. řekl jsem mu, že jsem ho použil jednou a že už ho nevyužiji. Mám na Vás ale další otázku, nevíte co s tímto zboží je dál? Zalepí se krabice a půjde znovu do regálu nebo jak?

frantisekpetru*

S největší pravděpodobností ano. V lepším případě s nějakou drobnou slevou a poznámkou, že se jedná o použité zboží, v horším případě (jak uvedl výše petr123), jako klasické nové zboží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]