Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značení kondenzátorů

Od: extazy odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám menší problém. Chci si koupit nějaké kondenzátory, ale nějak nechápu značení firmy gme.cz keramických kondenzátoru. 0.001 µF 50 volt = je mi jasné že se jedná o kondenzátor 102 (pokud tak není opravte mě), ale u firmy gme.cz se značí typem např.: 1N8, 1P2 atd. . Doufám, že se najde nějaká dobrá duše a pošle mi odkaz na zmíněný kondenzátor :) Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

písmeno značí desetinnou čárku a zároveň předponu, tedy 1N8 je 1,8 nF

1P2 je 1,2 pF ;)

extazy
hodnocení

pořád mi není jasné jak bude vypadat těch 0.001uF :(

0,001uF je 1pF, tedy 1P0 (nebo jen 1P)

doplněno 12.08.12 22:58:

jej, omlouvám se, správně to má mowla. nějak mi vypadlo, že mezi mikro a piko je ještě nano

doplněno 12.08.12 23:00:

pletu se samozřejmě já, už jdu radši spát *hi*

mowla*

0,001 μF = 1 nF → 1N0

doplněno 12.08.12 22:59:

To Mikihans: Pletu se já a nebo ty?

;)

doplněno 12.08.12 23:00:

Mikihans - uf - já už se pídil po tabulkách...

lll*
hodnocení

0x

Jen doplním, že správně má být 1n8(nanoFarad) a ne 1N8 stejně jako 1p8(pikoFarad) a ne 1P8. Těmi velkými písmeny si jen obchodnici sobě a počítačům usnadňují práci.

infinite*
hodnocení

0x

Ahoj, koupil jsem si neco u GME, nerozbalil a chtel vratit, ale uz to nejde, jedine vymenit... Myslis, ze bych se mohl pridat k tvemu nakupu a vymenit u nich svoje zbozi za tvoje? Kdyztak napis na mail adam.kyral@gmail.com. Diky, Adam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]