Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotoaparát vybíjení baterií

Od: petras2 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám fotoapará Samsung 10,2mega pixel. Používám nabíjecí baterie GP 2500. Po několika fotkách a krátkém videu mi to hlásí baterie vybité použijte nabíjecí baterie. Nabiječku mám GP Power Bank Quick. Baterie večer dám do nabíječky ráno jsou nabité. Dále když nechám fotoaparát třeba hodinu vyplý tak ještě několik fotek vyfotím ale potom již žádné kde je chyba? baterie, nabíječka nebo fotoaparát? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pravděpodobně staré baterie (nebo zničené nekvalitní dobíječkou)... Zkuste baterie proměřit (nejjednodušší třeba je dát je - nabité, do svítilny a vyzkoušet, jak dlouho vydrží svítit - žárovka má definovaný výkon a tak zjistíte, zda kapacita baterií odpovídá).

hodnocení

0x

Bateky budou špatné, taky mám doma tyto GP 2500 ale zrovna dobré zkušenosti s nimi nemám.

Potom jsem si koupil ty nové GP ReCyko+ a to je opravdu jiná liga :) žádné samovybíjení a ikdyž mají "jen" 2100 mAh, udělám s nimi mnohem víc fotek než s NOVÝMI 2500 ;) ale chce to i dobrou automatickou nabíječku.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Foťák může žrát baterie víc než by měl, ale příčina může být i ve špatných akumulátorech nebo nabíječce. Pro laika je nejjednodušší vyzkoušet fotoaparát tím, že do něj vloží alkalické baterie AA. Měly by vydržet totéž, co kvalitní akumulátory na jedno nabití. U mě se výdrž vždycky pohybovala v rozmezí 400 - 700 snímků.

hodnocení

0x

U Samsungu jsem se setkal v menu s nastavením jaké baterie používáte, zda alkalické nebo dobíjecí. A ještě to měli ve firmware opačně, tak jsem nastavil alkalické a aparát na dobíjecí už má výdrž dobrou.

bena*

Ano, to samé nastavení baterii má Canon, jen narozdíl od Samsungu mají pořádek v nastavení a tak není třeba něco nastavovat opačně ;)

Do foťáku jsem koupil baterie značky Kodak s originální nabíječkou na doporučení známé, která je vášnivá fotografka a ty fakt roky drží dlouho a to mají kapacitu "jen" 1700mAh.

Jinak s baterkami GP špatné zkušenosti nemám, je to takový průměr, nejhorší jsou nabíjecí Duracell. To už jsou lepší i laciné nabíjecí baterky s origo nabíjekčou z Penny. Ty taky používám doteď a musím říct, že za tu cenu ta kvalita je až móc dobrá.

A co se týká tužkovek, nejlepší jsou Bateria Prima. Jsou levné a vydrží stejně dlouho, ne-li déle, než značkové Sony, Philips, Energizer a další.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]